Najnoviji detalji o srušenom dronu u Zagrebu: Letelica nosila bombu tešku 120 kilograma!

13.03.2022

20:17

0

Eksplodirala je ispod zemlje

Najnoviji detalji o srušenom dronu u Zagrebu: Letelica nosila bombu tešku 120 kilograma!
Tan2022-3-13_103324742_1 - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASIC

Bomba, koja je pronađena u bespilotnoj letilici koja se srušila u Zagrebu, teška je do 120 kilograma i eksplodirala je ispod zemlje, javlja hrvatski HRT pozivajući se na neimenovani visoko pozicionirani izvor iz Ministarstva odbrane Hrvatske (MORH).


- Iz visokih izvora u MORH-u saznajemo da je bomba pronađena u letilici težine do 120 kilograma. Ali, kako je letilica udarila u meko tlo, eksplozija se dogodila ispod zemlje. Da je udarila u asfalt ili beton posledice bi bile katastrofalne - izvestio je HRT.

Jutros je izvučen najveći deo bespilotne vojne letilice sovjetske proizvodnje koja se u četvrtak srušila kod Studentskog doma na Savi, a ministar odbrane Mario Banožić rekao je da su u krateru pronađeni tragovi eksploziva i delovi avio-bombe koji, kako je naveo, "govore da nije reč o izviđačkoj letelici".

Iako je istraga i dalje u toku, pilot Hrvatskog ratnog vazduholovstva, pukovnik u penziji Ivan Selak rekao je da je skoro siguran da nisu pronađeni fragmenti avio-bombe jer da je, kako je rekao, "unutra bio eksploziv, danas ne bi bilo pola krila studentskog doma".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike