Abazović novi premijer Crne Gore!? Poznat i datum imenovanja novog mandatara

08.02.2022

20:18

0

Đukanović će u četvrtak obaviti konsultacije sa predstavnicima klubova poslanika u Skupštini Crne Gore, a nakon te formalnosti mandat će ponuditi jedinom koji u ovom trenutku može obezbediti većinu od najmanje 41 poslanika

Abazović novi premijer Crne Gore!? Poznat i datum imenovanja novog mandatara
dritan abazovic skuptina - Copyright Printscreen/YouTube/ Vlada Crne Gore

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović najverovatnije će u četvrtak dati mandat za sastav manjinske vlade Dritanu Abazoviću lideru koalicije Crno na bijelo, saznaje portal Dana iz više pouzdanih izvora.

On će u četvrtak obaviti i konsultacije sa predstavnicima klubova poslanika u Skupštini Crne Gore, a nakon te formalnosti mandat će ponuditi jedinom koji u ovom trenutku može obezbediti većinu od najmanje 41 poslanika, a to je lider Građanskog pokreta URA.

Konsultacije će, najverovatnije, biti obavljene u Vili Gorica u Podgorici.

U političkim kuloarima se govori da, ako se sve ovo obavi u četvrtak, već do kraja mjeseca treba očekivati sednicu Skupštine Crne Gore, na kojoj će biti izabrana 43, ovoga puta, manjinska Vlada Crne Gore.

Đukanović je pre dva dana rekao da je njegova Demokratska partija socijalista spremna da glasa za manjinsku vladu, jer je i to bolje rješenje od katastrofalne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi na čelu sa dosadašnjom Vladom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike