"Čuvar Milovog režima" o kom se slabo priča: Koje slučajeve Milivoje Katnić i dalje drži u fioci?

12.02.2022

10:22

0

Vukićević je posebno istakla razumu i pravnoj struci nezamislivu ulogu, koju je ovaj tužilac imao u montaži takozvanog državnog udara

"Čuvar Milovog režima" o kom se slabo priča: Koje slučajeve Milivoje Katnić i dalje drži u fioci?
katnić milivoje - Copyright Printscreen/Youtube

Očekujem da nakon izbora vršiteljke dužnosti Vrhovnog državnog tužioca CG u skladu sa zakonom uskoro bude penzionisan i SDT (Specijalno državno tužilaštvo) Milivoje Katnić - glavni specijalni tužilac, rekla je Maja Vukićević, poslanica DF i potpredsednica Demokratske narodne partije.

Ona je takođe navela da Katnić mora odgovarati za sva pravna nedela koja je učinio, jer kako je istakla, bio je "čuvar" režima Mila Đukanovića i glavni progonitelj svih političkih neistomišljenika šefa DPS. 

Vukićević je posebno istakla razumu i pravnoj struci nezamislivu ulogu, koju je ovaj tužilac imao u montaži takozvanog državnog udara.

Katnić je, prema njenim rečima, godinama jedan od simbola zarobljenog pravosuđa.

- Činjenica je da Crna Gora nikako da napreduje u poglavljima vezanim za vladavinu prava, mnogobrojne afere su ostale nerešene, jer je SDT umesto da radi svoj posao štitio ljude koji su glavni akteri tih afera - kazala je Vukićević i dodala:

- Treba sačekati da vidimo ko će biti novi SDT, verujem da ako to bude profesionalac da će i crnogorsko tužilaštvo polako početi da se oslobađa. Ono što ljudi očekuju je da se reše mnogobrojne afere iz prethodnog perioda i novi SDT će imati zadatak da se pozabavi tim slučajevima koje je Milivoje Katnić predugo držao u fioci.

Podsetimo, prošle nedelje, jednoglasno je izabrana Maja Jovanović na mesto VD Vrhovne državne tužiteljke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: In4s

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike