Velika količina cigareta misteriozno nestala iz Luke Bar!

08.02.2022

16:52

0

Iz Uprave policije su saopštili da njihovi službenici sprovode aktivnosti na rasvetljavanju tog slučaja

Velika količina cigareta misteriozno nestala iz Luke Bar!
Luka Bar - Copyright Printscreen/YouTube/Dejan Senic

Iz Slobodne zone Luke Bar nestala je velika količina cigareta tokom evakuacije zbog anonimne dojave o podmetnutoj bombi.

Vršiteljka dužnosti direktorke Uprave prihoda i carina Milena Petričević je objasnila da je krađa otkrivena danas, nakon što su krenuli u popis cigareta i duvanskih proizvoda nakon lažne dojave o bombi u Luci Bar.

- Velika količina cigareta odvezena je kamionom iz jednog skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar, utvrdili su nadležni iz Uprave prihoda i carina - rekla je Milena Petrčević i dodala da je zbog toga suspendovala pet carinika u čijoj smeni se to dešavalo.

- Indikativno je, a možda i slučajno, da se juče kada smo trebali da započnemo popis, desila dojava o bombi u Luci Bar, zbog čega su svi, pa i službenici UPC morali biti evakuisani. Aktivnosti smo započeli danas, popisujući skladišta u "Port of Adria", međutim, i ta aktivnost morala je biti prekinuta, zbog saznanja koje je utvrdio zaposleni u Carinskoj ispostavi Slobodne zone - obilaskom određenog skladišta, ustanovljeno je da je fizički oštećena zaštitna plomba postavljena 1. januara - objašnjava vršiteljka dužnosti direktorke Uprave prihoda i carina.

Prema njenim rečima, zaposleni je o tome, shodno hijerarhiji, obavestio svog prvog pretpostavljenog, a on nju kao starešinu organa.

- Nakon toga sam u dogovoru sa pomoćnikom za Sektor bezbednosti izdala nalog "Port of Adria" da pregledom snimaka nadzornih kamera utvrde da li je samo oštećena plomba, ili je eventualno bilo ulazaka u skladište. Uvidom u snimljeni materijal sa nadzornih kamera utvrđeno je da je u to skladište više puta ulazilo određeno transportno sredstvo - kazala je ona.

Raskrinkava se mreža šverca u Crnoj Gori? Stiglo pismo sa dokazima! (VIDEO)

Petričevićeva dodaje da je nakon tog saznanja obavestila direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

- Za sada ne mogu da preciziram količinu nestalih cigareta, niti da iznosim detalje. Svakako, ono što sam i ranije rekla, očigledna je sprega mafije sa pojedincima u Luci i Carinama. Znam da je tri meseca, koliko sam na čelu UPC kratak period, ali i danas im poručujem da sam od prvog dana namerna da stanem na rep mafiji, a radi se o ozbiljnim kriminalnim grupama - kazala je Petričevićeva.

Iz Uprave policije su saopštili da njihovi službenici sprovode aktivnosti na rasvetljavanju tog slučaja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike