Burno u Skupštini Crne Gore, raspravlja se o smeni Bečića: Knežević kategoričan - branićemo izbornu volju građana!

07.02.2022

16:55

0

Pokrenuta je proceduralna rasprava u kojoj je Demokratski front zatražio odlaganje današnje rasprava

Burno u Skupštini Crne Gore, raspravlja se o smeni Bečića: Knežević kategoričan - branićemo izbornu volju građana!
Milan Knežević - Copyright Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore je nakon gotovo dvoipočasovne pauze nastavila četvrto vanredno zasedanje o jedinoj tački dnevnog reda - opoziv predsednika parlamenta Alekse Bečića.

Nakon usvajanja dnevnog reda ranije danas, pokrenuta je proceduralna rasprava u kojoj je Demokratski front zatražio odlaganje današnje rasprave do petka u podne kako bi se, kako je rekao, postojećoj parlamentarnoj većini bila data još jedna šansa sa dogovor o formiranju nove vlasti.

U pauzi je održana sednica Kolegijuma Skupštine na kojoj je odlučeno da se današnja rasprava ne odlaže.

Predsednik DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je u svom izlaganju da aktuelna parlamentarna većina treba da normalizuje odnose i da sedne za sto odmah nakon sednice, jer su to dužni građanima, ali i istakao da on neće biti kandidat za ministra u novoj Vladi ukoliko se većina dogovori.

- Meni je nekako suđeno da koga god sam predložio u ovom sazivu evo smenjuju kroz različite vidove političkih kombinatorika aktuelne parlamentarne većine sa Demokratskom partijom socijalista i njihovim doskorašnjim partnerima, što znači u nekom sledećem sazivu ne bi bilo dobro da nekoga predlažem na bilo koju funkciju, jer sigurno se ne bi zadržao duže od godinu dana - rekao je Knežević.

On takođe ističe da očekuje od kolega iz aktuelne parlamentarne većine da pokažu odgovornost, da pokažu državničku spremnost i da sačuvaju zajedno izbornu volju građana u okviru aktuelne parlamentarne većine.

- Veoma je bitno da isključimo lični momenat i lični narativ kako ne biste tražili alibi “ja ne mogu zbog ovoga što je on rekao meni” ili obrnuto, a podsetiću vas da smo mi na čelo izbornu liste postavili onoga koga niko nije poznavao, Zdravka Krivokapića koji je sam priznao da nije glasao opoziciju do 30. avgusta, koji je izuzetno avanzovao od DPS-a i zajedno smo s njim došli do 133.000 glasova - istakao je Knežević.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike