Sud doneo odluku o Milu Đukanoviću

04.02.2022

12:33

0

Sastanak sudija održan je iza zatvorenih vrata

Sud doneo odluku o Milu Đukanoviću
profimedia-0636802145 - Copyright Profimedia

Ustavni sud Crne Gore je doneo odluku da Milo Đukanović nije prekršio Ustav pozivom na izmeštanje Ustoličenja mitropolita Joanikija van Cetinja.

Podsetimo, sudija izvestilac Ustavnog suda Crne Gore Milorad Gogić smatra da je predsednik države Milo Ðukanović povredio Ustav pozivom da se izmesti ustoličenje mitropolita Joanikija sa Cetinja, jer se mešao u odluku Mitropolije crnogorsko-primorske.

Predlog za pokretanje postupka u vezi sa događajima na Cetinju 4. i 5. septembra podnela je Skupština, na predlog Socijalističke narodne partije.

Profimedia
 

Povod za inicijativu SNP-a bila je izjava Ðukanovića od 28. avgusta 2021. kada je rekao da će doći na protest na Cetinje ako se ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

- Nadam se da neću biti u situaciji da 5. septembra i sam budem na Cetinju, tamo gde budu Cetinjani i gde je većinska Crna Gora, gde se brani dostojanstvo države - kazao je tada Ðukanović.

On je rekao i da "nije pametno insistirati na ustoličenju na Cetinju, već je pametno to izmestiti iz Cetinja i obaviti u nekom od mnogobrojnih hramova (SPC) u drugim gradovima. To bi bio zalog za budućnost". 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike