Drama u Crnoj Gori: Izdat hitan nalog, aktivirale se policija i Agencija za nacionalnu bezbednost!

21.01.2022

12:36

0

Laković pominje i ugrožavanje bezbednosti građana i države, a potom zaključuje da na udaru nije samo nada građana, niti politička stabilnost, već i državna stabilnost i građanski mir

Drama u Crnoj Gori: Izdat hitan nalog, aktivirale se policija i Agencija za nacionalnu bezbednost!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na zahtev ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprava policije (UP) rade procenu bezbednosne situacije u Crnoj Gori.

Savetnik predsednika Vlade Vojo Laković je u autorskom tekstu o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori napisao da su se parastrukture iz dela bezbednosnog sektora, koji nije razmontiran do kraja, uplele u gaženje izborne volje građana.

Laković pominje i ugrožavanje bezbednosti građana i države, a potom zaključuje da na udaru nije samo nada građana, niti politička stabilnost, već i državna stabilnost i građanski mir.

On je, kako je pre dva dana saopšteno iz kabineta premijera, naveo da je Crna Gora dovedena u bezbednosno najopasniju situaciju u novijoj istoriji.

Iz Uprava policije podgoričkim "Vijestima" je rečeno da je u toku procena bezbednosne situacije, nakon podnošenja inicijative za izglasavanje nepoverenja Vladi. 

Takođe, rečeno im je da se izrada procene bezbednosne situacije obavlja na zahtev ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, kome će biti dostavljen izveštaj o tome.

Rečeno je i da će Uprava policije odgovoriti na sva pitanja nakon što pomenuti izveštaj bude dostavljen ministru. 

Inače, procenu bezbednosti po zakonu radi ANB, na zahtev Uprave policije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike