Dodik ne haje za pozive Stejt departmenta: 9. januar ostaje Dan Republike Srpske

12.01.2022

21:11

0

"Šta mogu da istraže, šta da urade, da zatvore čitav jedan narod zato što obeležava Dan Republike 9. januara?"

Dodik ne haje za pozive Stejt departmenta: 9. januar ostaje Dan Republike Srpske
Tanjug/Miloš Milivojević

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da 9. januar ostaje Dan Republike Srpske, bez obzira na to kako se bilo ko odnosi prema tome.

Dodik je to rekao komentarišući pozive Stejt departmenta da se istraži obeležavanje Dana Republike, rekavši da mu nije jasno na koji način to planiraju da urade, prenosi RTRS.

- Šta mogu da istraže, šta da urade, da zatvore čitav jedan narod zato što obeležava Dan Republike 9. januara? Deveti januar ostaje Dan Republike, šta god oni mislili o tome -poručio je Dodik.

Sjedinjene Američke Države su prethodno pozvale vlasti Bosne i Hercegovine da istraže izveštaje u kojima se navodi da su u svečanostima koje su proteklog vikenda održane u Republici Srpskoj veličani ratni zločinci i da su na udaru bili povratnici u gradovima iz kojih je tokom rata proterano nesrpsko stanovništvo, prenosi agencija Rojters.

- Pozivamo nadležne vlasti da bez odlaganja istraže ove incidente i da pozovu odgovorne osobe na odgovornost - naveo je portparol Stejt departmenta u saopštenju.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug