Dve godine od usvajanja sramnog zakona! Crna Gora je tada "ustala", a ovo je istorijski govor Andrije Mandića

26.12.2021

15:35

0

Predsednik NSD-a i lider DF-a tom prilikom u svom govoru je privukao pažnju i empatiju javnosti, vodeći se svojim ličnim primerom kako treba odbraniti crkvu

Dve godine od usvajanja sramnog zakona! Crna Gora je tada "ustala", a ovo je istorijski govor Andrije Mandića
Copyright A.K./ATAImages.

Navršava se dve godine od sramnog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Dan kada je cela Crna Gora bila blokirana i pratila sednicu Parlamenta gde se održavala rasprava o tom zakonu.

Predsednik NSD-a i lider DF-a tom prilikom u svom govoru je privukao pažnju i empatiju javnosti, vodeći se svojim ličnim primerom kako treba odbraniti crkvu.

- Mi očekujemo i pozivamo onih 99.983 mimo nas sedamnaest koji su potpisali zakletvu da će braniti crkvu svim sredstvima, da u momentu kada ova Vlada odluči ipak da se glasa o ovom zakonu i ne povuče ga, da izađete na ulice širom Crne Gore. Da zaprečite svaku ulicu, svi ste pozvani. Nismo samo nas sedamnaest. Mi ćemo ispuniti našu dužnost ovde u Skupštini, a vi ispunite na mestima gde živite - kazao je Mandić prilikom svog govora u Skupštini Crne Gore.

- Ja prvo očekujem od moje majke koja ima više od 80 godina, i ne može baš dobro da se kreće ali može zaprečiti našu ulicu, izaći i izneti ikonu. Možemo zaprečiti sve puteve po Crnoj Gori. Hiljadu policajaca je ovde, a vas 99 hiljada snaći ćete se sa ovih drugih hiljadu policajaca. Uzimajući u obzir da su i ti policajci verujući ljudi, da i oni poste i da se pričešćuju, očekujemo da naše sveštenstvo i naše monaštvo, ako budu upotrebili silu protiv našeg naroda, odluče ih na isti način kao što su u vreme patrijarha Varnave i u vreme patrijarha Dožića bili odlučeni svi oni žandari i svi oni političari koji su udarili tada na Srpsku pravoslavnu crkvu - dodao je on.

- Ovo je jedan važan momenat za Crnu Goru. Ako sada pokleknemo, ako sada pristanemo, mi ćemo biti prezreni od naših potomaka. Dakle, mi poslanici nas sedamnaest poslanika Demokratskog fronta, spremni smo da priložimo sebe na oltar naše crkve. Izađite na ulice i blokirajte celu Crnu Goru - naglasio je tada Mandić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike