Patrijarh Porfirije posetio Zagreb: Poglavar SPC se podsetio vremena kada je propovedao Jevanđelje na tim prostorima (FOTO)

24.12.2021

19:06

0

Autor: 24sedam

Patrijarh Porfirije objavio je na svom Instagram nalogu fotografije na kojima se vidi u razgovoru sa građanima

Patrijarh Porfirije posetio Zagreb: Poglavar SPC se podsetio vremena kada je propovedao Jevanđelje na tim prostorima (FOTO)
ILustracija - Copyright Instagram printscreen/ porfirije_patrijarh

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovao je u glavni grad Hrvatske Zagreb.

Patrijarh Porfirije objavio je na svom Instagram nalogu fotografije na kojima se vidi u razgovoru sa građanima i prilikom obilaska zagrebačkih pravoslavnih hramova.

- Ponovo u Zagrebu, sa sveštenstvom i vernim narodom Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, radostan zbog lica naše braće i sestara koje neko vreme nisam video. Užurbanost grada uoči praznika i prijatelji koje srećem u toplini adventa na gradskim trgovima u meni obnavljaju sećanje na divnih sedam godina koje sam u Zagrebu proveo deleći sa bližnjima sve što se moglo podeliti i po meri svojih mogućnosti svedočeći Hrista raspetog i vaskrslog, Bogomladenca Vitlejemskog među nama rođenog.

 

 

Obaveze mi ipak neće dozvoliti da u ovoj atmosferi predugo ostanem. Brojne pastirske dužnosti, uz pregled radova na obnovi Preobraženjskog hrama i drugih crkvenih zdanja oštećenih u nedavnim zemljotresima, samo na trenutak će me vratiti dobro poznatom ritmu u kojem sam propovedao Jevanđelje na prostorima Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, napisao je patrijarh.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike