Zašto Đilas brani Nebojšu?

14.05.2021

09:20 >> 11:07

0

Autor: 24sedam

Veza između Stefanovića i Đilasa seže dosta dalje nego što to javnost zna

Zašto Đilas brani Nebojšu?
Copyright 24sedam

Portal Dragana Đilasa Direktno krenuo je u otvorenu kampanju pozitivnog promovisanja i branjenja lika i dela Nebojše Stefanovića. Na pomenutom mediju objavljena je serija tekstova u kojima se trenutni ministar odbrane predstavlja kao „žrtva samovolje jednog čoveka“.

pročitajte još:

Za mnoge je verovatno čudno da, odjednom, portal Dragana Đilasa staje u zaštitu jednog visoko pozicioniranog člana Srpske napredne stranke. Međutim, veza između Stefanovića i Đilasa seže dosta dalje nego što to javnost zna.

Krenimo od početka. U februaru su pohapšeni članovi najmonstruoznije kriminalne grupe koja je postojala u našoj zemlji. Članovi te grupe mučili su i sakatili svoje žrtve, poput ustaša u Drugom svetkom ratu, pre nego što bi im oduzeli život. Sečenje ušiju, odsecanje noseva i mnogo toga još samo su neka od metoda koje je primenjivao klan Veljka Belivuka. Pored toga, prema informacijama iz istrage koje su dospele u javnost, oni su zagospodarili narko tržištem i reketirali brojne lokale širom zemlje.

Čak i onim najnaivnijim je jasno da kriminalna struktura tog nivoa nije mogla biti formirana bez pomoći „odozgo“. Podsetimo, sve sve to događalo za vreme ministrovanja Nebojše Stefanovića.

Otkrivanje takve grupe i njihovih veza sa vrhom Ministarstva unutrašnjih poslova za svakog ministra policije na svetu bi bio dovoljan razlog da se povuče, ali ne i za Stefanovića.

24sedam

Da je klupko počelo da se razmotava govori i činjenica da se nedavno otkrilo da je upravo bivši ministar unutrašnjh poslova vratio zaplenjen automobil desnoj ruci Veljka Belivuka – Marku Miljkoviću. Stefanović je tužilaštvu rekao da ne zna ništa o blindiranim vozilima.

– Ako ministar policije nije bio nadležan za tako bitnu stvar koja se obavlja unutar resora ja ne bih dalje komentarisao – rekao je Branislav Tapušković, advokat bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića.

Pored svega, Đilasov portal staje u odbranu bivšeg ministra policije.

– Sve ovo podseća na vremena komunizma i fašizma kada su tako kretali zahtevi koji su one protiv kojih su sprovedeni često koštali i glave – piše Direktno.

Samo nije jasno na čije se glave misli. Da li govore o glavama koje je sekao klan Veljka Belivuka?

Na udaru i Đukanović

Tu se pomenuti portal nije zaustavio. Oni su u jednom od tekstova napali i člana predsedništva SNS Vladimira Đukanovića.

– Pošto nisam član opštinskog odbora SNS Voždovac, kao što nisam ni član gradskog odbora SNS Beograd, ali sam član predsedništva i glavnog odbora stranke i ujedno sam narodni poslanik SNS u Skupštini Srbije, imam potrebu kao neko ko voli svoju stranku i ko je u prvih 50 njenih osnivača, javno da se izjasnim da sam apsolutno za smenu kompletnog gradskog odbora SNS Beograd sa posebnim akcentom da sam za smenu predsednika gradskog odbora SNS Beograd – napisao je na Fejsbuku Đukanović.

Printscreen/YoouTube

Ova njegova izjava bila je dovoljna da Direktno fabrikuje priču o navodnom obračunu između Vučića i Stefanovića.

– Možda sam ja, kako Đilasov portal “Direktno” piše glasnogovornik Aleksandra Vučića. Eto, neka im bude. Bila bi mi čast da je tako. Ipak, po Đilasa i njegov portal je žalosno što su oni postali megafon lažnih navijačkih grupa, čitaj mafije, kao i još uvek aktuelnog predsednika gradskog odbora SNS Beograd – napisao je Đukanović na svojoj Fejsbuk stranici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike