Vučić o sramnim optužbama Đukanovića: Pokazao je šta je njegov problem i kakav je položaj Srba

15.04.2021

10:00

0

Predsednik Srbije je istakao da Srbija neće ćutati na loš položaj prema srpskom narodu u Crnoj Gori

Vučić o sramnim optužbama Đukanovića: Pokazao je šta je njegov problem i kakav je položaj Srba
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nema nikakav problem sa nezavisnosti i državnosti Crne Gore, ali da ima problem kada je reč o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i da je crnogorski predsednik Milo Ðukanović u emisiji na državnoj televiziji Crne Gore najbolje pokazao u čemu je problem i koliko je srpski narod u teškoj poziciji u Crnoj Gori.

Vučić je na pitanje novinara da o tvrdnjama Mila Ðukanovića da je Srbija direktno umešana u političku sitauciju u Crnoj Gori, rekao da je video gostovanje Ðukanovića na televiziji i da se sve vreme pitao da li će bar jedan deo emisije proteći a da nema veze sa Srbijom i sa njim i da neće srpski narod biti optuživan za pećinski nacionalizam, šovinizam i sve ostalo.

-Trudio sam se da ću dočekati taj deo emisije, ali ga nisam dočekao, rekao je Vučić.

Dodaje da je verovao da u Crnoj Gori postoji neka važnija tema poput otvaranja novih fabrka, radnih mesta, bolnica i nabavke vakcine, ali da je shvatio da smo da je Srbija po Ðukanoviću za sve kriva.

-Onda razumete da nešto u političkom smislu nije u redu sa onima koji takve tvrdnje iznose. Poštujemo nezavinost Crne Gore i njihovu odluku da budu nezvinsna država i nemamo niakakav problem sa tim već sa položajem srpskog naroda. Emisija Ðukanovića je pokazala i dokazala, bez i jedne teške reči i našeg teškog komentara potvrdila sve što govorimo mesecima i godinama, o teškoj poziciji srpskog naroda u Crnoj Gori, naglasio je Vučić.

Dodaje da je Ðukanović u toj emisiji govorio bolje o tome od svih drugih i da su to svi Srbi, i u Crnoj Gori, mogli to da osete.

Vučić je poručio da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gori, kao i da veruje da će u narednima danima premijerka Ana Brnabić obavestiti premijera Crne Gore Zdavka Krivokapića o novoj tranši vakcina i za Crnu Goru.

Predsednik Srbije je istakao da Srbija neće ćutati na loš položaj prema srpskom narodu u Crnoj Gori, ali da će nastaviti nastaviti da govori o zajedničkoj budućnosti, uprkos napadima prema Srbiji koji dolaze iz Crnoj Gori.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike