Vučić: Nisam nikada razgovarao sa Belivukom, spreman sam da idem na detektor laži! Za 48 sati ću obelodaniti istinu naciji

22.07.2021

11:13 >> 15:04

0

Predsednik je rekao da će se narednih dana obratiti naciji

Vučić: Nisam nikada razgovarao sa Belivukom, spreman sam da idem na detektor laži! Za 48 sati ću obelodaniti istinu naciji
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Aleksandar Vučić je nakon posete kragujevačkoj kompaniji Siеmens Mobility Doo rekao da će se u narednih 48 sati obratiti naciji povodom pisanja KRIK-a o svedočenju Veljka Belivuka.

– Uvaženi gospodin Belivuk je rekao da nikoga nije zaklao. Mislim da Belivuk očekuje da bude kandidat za predsednika, a Marko Mesar kandidat za premijera – istakao je Vučić.

Pročitajte još

– Mislim da je potpuno jasno da se nikada nisam video sa njima. Pa čovek mrtav ladan kaže da nikoga nije ubio.  Kažu da su sve radili u dogovoru sa mnom, da smo to radili Vulin i ja, da smo se sastajali u kući na Zvezdari. Ovaj drugi (Marko Miljković) je rekao da smo se sastajali u kući u Ritopeku.

Predsednik je rekao da će se narednih dana obratiti naciji.

-Potrebno mi je 48 sati da ljudima pokažem svu istinu. Primiću udarce na sebe i pokazati narodu šta je istina. Neću da se povlačim pred ubicama i koljačima.

On je istakao da je logično da kada kriminalci vide da se gomilaju optužnice,  pokušavaju da dobiju političku podršku.

-To su dobili i od pojedinih medija i njihovih vlasnika. Svakom pametnom je jasno da da su se stvarno viđali sa mnom, ne bi to ni pomenuli. Zarad istine kažem nikada u životu nisam video tog čoveka niti razgovarao sa njim i bilo kim od njih – istakao je predsednik.

“Idem na detektor laži”

Tanjug/Zoran Žestić

Kako je rekao, ovaj način odbrane smislio je onaj ko je prenosio poruke Veljku Belivuku, a više o tome otkriće narednih dana.

-Prvi put kada sam izgovorio da ne razumem kako je moguće da se promeni DNK nalaz iz ubistva na šinama, kreće napad na mene, prisluškivanje, priče da sam spasavao neke žene od sudova koje su mi navodno bile ljubavnice. Pričali su i da sam imao odnose sa muškarcima, uglavnom nekim voditeljima. Ali to su sitnice, a od mene su tražili da platim reket! A ja im poručujem da neću da plaćam reket. Pokazaću narodu šta je istina i da ćemo da pobedimo ubice, koljače i sve druge pomagače. Pred njima i njihovim političkim pomagačima neću da se povlačim. Tući ću se dok sam živ! Imaju pravo da lažu, ali ne i da ubiju kao što su radili dosad – rekao je Vučić.

-Mafijaški konsiljere, koji se juče i pre dva dana sastajao sa kriminalcima, ugovarao je kampanju protiv njega i pretili su Vulinu ubistvom. Tući ću se protiv ubica i ponosan sam na činjenicu da su me videli kao najvećeg neprijatelja, protivnika i čoveka kojeg ne mogu da potkupe. Boriću se do poslednjeg daha i to istinom i samo istinom. Spreman sam da odem za svaku tvrdnju na poligraf, kako bi narod video da sam pošten i ozbiljan. Videćete tek šta imamo da prikažemo i sa kim su se viđali pre ubistva Kodžara, Hadžića -kaže Vučić.

Pedsednik je naveo da je spreman da odgovori nadležnim organima i da ide na detektor laži.

Planirali ubistvo dvojice visokih zvaničnika

– Spreman sam da idem na poligraf da dokažem svoje tvrdnje. Tek ćete da vidite sa kime su se sastajali pre ubistva Kodžara i Hadžića. Jedan sam od retkih koga ne možete da uplašite snajperima i milionima od droge – rekao je Vučić i odao da neće da dozvoli da se u Srbiji nekome seče skalp da bi mogao nesmetano da bude samleven u mašini za mlevenje meša.

Vučić je rekao da je klan Velje Nevolje planirao ubistva dvojice visokih državnih zvaničnika i da stoje iza 40 ubistava širom Evrope – između ostalog i ubistva vođe navijača Partizana Ljubomira Markovića Kiće.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike