Petković odgovorio na provokacije: "Nikada sto puta ponovljena laž neće postati istina"

11.12.2021

17:40

0

Povodom izjave Donike Gervale, koja je Beograd i predsednika Aleksandra Vučića optužila da su izvor nestabilnosti u regionu, oglasila se Kancelarija za KiM

Petković odgovorio na provokacije: "Nikada sto puta ponovljena laž neće postati istina"
Copyright Petar Petković/B.P./ATAImages

Na provokativnu izjavu sa tzv. Kosova, odgovorio je lično direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, dr Petar Petković.

Petković je ukazao na zapaljivu retoriku kojom se Priština služi ali je poslednju izjavu sa tkz. Kosovo okarakterisao kao "korak dalje".

- Prethodnih dana svedoci smo brojnih zapaljivih i antisrpskih izjava političara iz Prištine od kojih je svaka apsurdnija od prethodne. Korak dalje danas je otišla Donika Gervala koja je zvanični Beograd i predsednika Aleksandra Vučića optužila da su izvor nestabilnosti u regionu?"

On je ukazao na činjenicu da je Albin Kurti optužio Beograd da ne želi da rasvetli sudbinu nestalih.

- Samo dan ranije, Aljbin Kurti i njegovi saradnici optužli su, bez ikakvih osnova, zvanični Beograd da ne želi da se rasvetli sudbina nestalih, iako je Beograd taj koji insistira na toj temi tokom svake runde dijaloga - kaže Petković.

"Političarima sa tzv. Kosova bolje bi bilo da se pripreme za dijalog"

Petković ukazuje da iza takvih napada stoji jasan plan.

- Takvi napadi na zvanični Beograd smišljeni su i plasirani s očiglednim ciljem da Priština, na čelu s Aljbinom Kurtijem, sa sebe skine odgovornost za zastoj u dijalogu i drastično povećan broj incidenata nad Srbima na Kosovu i Metohiji od početka godine. 

On je istakao da i pored silne propagande," laž neće postati istina", i ukazao na primer nedavno ranjenog Srbina na Severu i žene koja je preminula posle ispaljivanja suzavca.

- Nikada sto puta ponovljena laž neće postati istina, a o tome ko destabilizuje region najbolje može da posvedoči Srećko Sofronijević koji je bojevim metkom pogođen u leđa tokom akcije specijalaca ROSU na severu Kosova i Metohije, a od povreda se još uvek oporavlja. Nažalost, o teroru Kosovske policije danas ne može da posvedoči Verica Đelić iz Zvečana koja je preminula od posledica suzavca, bačenog tokom jednostranih akcija do zuba naoružanih jedinica Rosu na severu KiM.

Za kraj, dr Petković je pozvao političare sa tkz. Kosova na dijalog umesto na davanje štetnih izjava.

- Političarima iz Prištine bolje bi bilo da se pripreme za dijalog i rešavanje problema naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što svojim izjavama i potezima provociraju zvanični Beograd - zaključuje dr Petković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike