Brnabićeva uoči izbora predsednika Srpske napredne stranke: "Nije trenutak za smenu generacija"

26.11.2021

09:37

0

Premijerka je istakla da naprednjaci imaju jasnu viziju šta treba da urade do 2030. godine

Brnabićeva uoči izbora predsednika Srpske napredne stranke: "Nije trenutak za smenu generacija"
ana brnabic - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se sutra na Skupštini Srpske napredne stranke (SNS) birati rukovodstvo stranke, a da je u Beogradu, gde je ona poverenik gradskog odbora naprednjaka, jednoglasno izglasano da Aleksandar Vučić i dalje bude predsednik SNS.

- Vučić želi da svojim primerom ohrabri smenu generacija, ali ja mislim da sada nije trenutak za to - - rekla je Brnabić gostujući na TV Pink i dodala da stranka mora da ostane jaka kako bi završila sve poslove koji stoje pred njom.

Navela je da je za sutrašnju sednicu Skupštine SNS urađen izveštaj građanima u kome je predstavljeno šta je sve ova stranka uradila otkada je preuzela odgovornost za vođenje zemlje.

Prema njenim rečima u izveštaju su podaci o broju ljudi koji su našli posao u velikim kompanijama koje su došle u Srbiju, zatim pregled onoga što je u Srbiji izgrađeno.

Ona je tu navela Beograd na vodi, Sava promenadu i Savski trg koji su potpuno izmenili izgled dela Beograda gde se nalaze.

Uoči današnjeg predstavljanja programskih načela SNS, premijerka je istakla da naprednjaci imaju jasnu viziju šta treba da urade do 2030. godine.

Navela je da se u okviru stranke rade reforme u skladu sa ciljem koji je postavio predsednik Aleksandar Vučić, a to je da se postepeno ide u smenu generacija.

U tom smislu je navela da SNS ima dosta mladih poslanika, da ima akademiju mladih lidera i da mnogo pažnje posvećuje rodnoj ravnopravnosti, što za rezultat ima da žene vode neke opštine i gradove u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike