Osmanijeva ponovo iznosi optužbe na račun Srbije, a ovoga puta i Rusije

21.11.2021

14:23

0

Osmani je zahvalila američkim senatorima na podršci koju su SAD dale i daju Prištini

Osmanijeva ponovo iznosi optužbe na račun Srbije, a ovoga puta i Rusije
Vjosa Osmani (2) - Copyright Profimedia

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani ponovo je, tokom sastanka u Kanadi sa četvoro američkih senatora, optužila Srbiju da destabilizuje region.

Kako piše prištinska Koha, Osmani je tokom sastanka sa senatorima Džonijem Ernstom, Krisom Kunsom, Džini Šahin i Džemsom Rišom, kome su prisustvovali i ministarka spoljnih poslova i ministar odbrane u Prištini Donika Gervala i Armend Mehaj, ocenila da je, kako je navela, "huškački diskurs iz Srbije izvor destabilizacije u regionu".

Tvrdi i da postoji "ruska tendencija da širi negativan uticaj u regionu", čiji je cilj, prema njenoj oceni, da poništi dostignuća SAD, EU i NATO u regionu u pogledu mira, stabilnosti, demokratije i vladavine prava.

Osmani je zahvalila američkim senatorima na podršci koju su SAD dale i daju Prištini i istakla da su odnosi sa SAD egzistencijalni i strateški.

Prethodno je Osmanijeva optužila Beograd da je uslovio pojedine afričke zemlje da ne priznaju nezavisnost Kosova tako što im je nudio ruske vakcine protiv korona virusa, u vreme kada su se suočavale sa nestašicom vakcina, prenosi prištinski Kljan Kosova. 

Ona je na Međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu, u Kanadi, rekla da su, kako se izrazila, "autokratske zemlje poput Rusije", zloupotrebile situaciju koja je nastala usled pandemije korona virusa i distribucije vakcina. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike