Ustaška ikonografija u Vukovaru: Zastava sa natpisom "Jasenovac - za dom spremni" se vijorila u "Koloni sećanja"

18.11.2021

14:25

1

Autor: Milan Ivanić

Ono što je trebalo da bude sećanje na žrtve, po ko zna koji put, postala je manifestacija slavljenja ustaštva

Ustaška ikonografija u Vukovaru: Zastava sa natpisom "Jasenovac - za dom spremni" se vijorila u "Koloni sećanja"
Tan2021-11-18_135425220_0 - Copyright Tanjug/AP

Manifestacija "Kolona sećanja" održana je danas u Vukovaru, na dan kada koji Hrvati smatraju padom grada. Na ovom događaju bio je prisutan državni vrh Hrvatske, udruženja branitelja, predstavnici katoličke crkve kao i veliki broj građana.

Međutim, ono što je trebalo da bude sećanje na žrtve, po ko zna koji put, postala je manifestacija slavljenja ustaštva sa parolama "za dom spremni", crnim uniformama i sličnom ikonografijom...

Printscreen/YouTube
 

Okupljeni su, između ostalog nosili i zastave sa grbom na kojem je prvo polje šahovnice bele boje, koji je korišćen za vreme Nezavisne Države Hrvatske.

Na skupu se mogla primetiti i zastava na kojoj je, pored ustaškog slogana “za dom spremni” bilo napisano i – Jasenovac.

Printscreen/YouTube
 

Državni vrh Hrvatske, koji redovno optužuje Srbiju i srpski narod za najgore zločine, ponovo je ostao nem na promociju najmračnijeg režima koji je ostao zapamćen po tome što je jedini na svetu imao organizovane logore za decu.

Printscreen/YouTube
 

Nažalost, ovoj paradi ustaštva prisustvovao je i potpređednik hrvatske vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), koji je izjavio da želi "da Vukovar danas bude grad pijeteta, sutra grad života, radosti i veselja, ljubavi svih svojih stanovnika, i Hrvata, Srba i drugih nacionalnosti koji u njemu žive".

Na osnovu onoga što se danas moglo videti, Vukovar već jeste grad  radosti i veselja, ali samo za one čiji su politički uzori Pavelić, Luburić, Francetić i drugi zlikovci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike