ISPRAVKA: Putin nije citirao Vučića na Instagramu - nalog nije verifikovan

14.11.2021

19:41

0

Na instagram nalogu nalogu koji nosi ime predsednika Rusije Vladimira Putina citiran je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ipak, to nije zvanični nalog ruskog predsednika, jer Vladimir Putin nema zvanični Instagram nalog

ISPRAVKA: Putin nije citirao Vučića na Instagramu - nalog nije verifikovan
vučić putin profimedia-0486361826 - Copyright Profimedia

Instagram nalog koji je preneo vest o Vučiću, nije verifikovan. U opisu profila korisnici se pozivaju da pošalju direktne poruke ako žele saradnju, što ukazuje na to da je ovo samo fan-stranica Vladimira Putina. Korisničko ime i profilna fotografija na Instagramu potpuno su različiti od onih sa zvaničnog Tviter naloga. Na navodnom Putinovom Instagram nalogu nalazi se profilna fotografija Putina i medveda, dok je na verifikovanom Tviter nalogu grb, a na Jutjub nalogu fotografija Kremlja.

Ovaj ’lažni’ Putin nije jedini ovakav nalog na Instagramu, jer postoje i drugi, od kojih neki imaju i znatno više pratilaca. Međutim, nijedan od tih naloga nema zvaničnu verifikaciju.

U članku portala South China Morning Post od 22.7.2017. prenosi se Putinova izjava vezana za korištenje Instagrama i drugih društvenih mreža:

Šezdesetčetverogodišnji lider otkrio je rupe u poznavanju kulture mladih kada su ga pitali da li u slobodnom vremenu pregleda Instagram ili druge društvene mreže.

“Ja lično ovo praktično ne koristim”, rekao je Putin o internetu, dodajući da članovi njegovog osoblja koriste internet. 

“Moj naporni dan završava tako kasno da mi ne bude do Instagrama.”

Zahvaljujemo se portalu "Raskrinkavanje.ba" koji nam je ukazao na ovu činjenicu, a sve u cilju što boljeg i tačnijeg informisanja javnosti. 

Podsetimo, predsednik Vučić je, u ekskluzivnom intervjuu za Jutjub kanal Solovjev lajv, čiji su delovi danas prikazani na TV Rusija 1 i na platformi Smotrim, istakao da mnogo uči od Putina.

- Mi, naravno, razgovaramo jedni sa drugima u regionu. Ali potrebno je vreme sa velikim liderima. Ali sada ću se sastati sa predsednikom Putinom 19. put. Zamislite, 19. put, predsednik Putin je našao vremena za predsednika ili premijera Srbije. 19 puta zaredom." poslednjih sedam godina. Koliko je energije uložio u odnose sa Srbijom. Beskrajno smo zahvalni na tome - rekao je Vučić.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike