Beograd od Zagreba zvanično zatražio dokaze za sramne optužbe protiv Vučića (FOTO)

14.11.2021

13:40 >> 13:58

1

Hrvati se nisu gotovo dve nedelje udostojili da Srbiji odgovore

Beograd od Zagreba zvanično zatražio dokaze za sramne optužbe protiv Vučića (FOTO)
obrenovac vučić (7) - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći u vezi sa slučajem Koste Danilovića, svedoka koji je ispitan u nastavku sudskog procesa protiv Dušana Jovića, a koji je tokom davanja iskaza izjavio da je u to vreme u Glini video Vučića.

Kosta Danilović je 1991. bio zatočen u logoru KPD Glina, a na suđenju je izjavio kako je tamo u to vreme video i Vučića.

"Sećam se kada je sadašnji predsjednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti a koga će zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati, tako je rekao", rekao je Danilović u iskazu.

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od Ministarstva pravde Republike Hrvatske lične podatke o Kosti Daniloviću, a naročito to da li je on državljanin Republike Srbije.

Ipak, Hrvati se nisu gotovo dve nedelje udostojili da Srbiji odgovore, iako je naše pravosuđe zatražilo informacije u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike