Premijerka u Parizu: "Na konferenciji Uneska pričaću i o Kosovu i Metohiji"

11.11.2021

15:42

0

Pored Generalne konferencije Uneska, Ana Brnabić učestvuje i na Pariskom forumu za mir

Premijerka u Parizu: "Na konferenciji Uneska pričaću i o Kosovu i Metohiji"
Printscreen/Youtube, Insajder Video

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se pitanje Kosova i Metohije naći na njenoj agendi tokom dvodnevne posete Parizu.

Brnabić je rekla da će tokom posete razgovarati sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom o trećoj zajedničkoj sednici dve vlade i da će se zahvaliti na podršci koju Kipar pruža evropskom putu Srbije i na principijalnom stavu po pitanju Kosova i Metohije.

- U pripremi za sutrašnji dan je i zasedanje Generalne konferencije Uneska i obeležavanje 75-godišnjice Uneska. Osvrnuću se i baviti pitanjem KiM i naše kulturne i istorijske zaostavštine, crkava i manastira na KiM koji su pod zastitom Uneska - navela je premijerka.

Kao posebno važan istakla je sastanak sa generalnom direktorkom Uneska Odri Azule.

Brnabić, koja će danas učestvovati na Pariskom forumu za mir, naglasila je da je tema ovogodišnjeg globalno pravljanje u jeku pandemije i priprema za globalno upravljanje nakon pandemije.

- Učestvujem na panelu koji se bavi tom temom, tako da ću govoriti kako smo se mi suočili sa pandemijom i šta je ono sto smo mi uradili da izađemo sa što manje posledica - navela je Brnabić.

Osvrnula se i na obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu, napominjući da se oseća ponosno što pripada srpskom narodu koji je u tom ratu, kako je istakla, pokazao svu humanost, hrabrost, odvažnost, junaštvo,

- Danas je za Srbiju i srpski narod poseban dan - poručila je Brnabić.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug