Nova provokacija: Grafit Albanija i pogrdni naziv za Srbe na zidu kuće u selu Mogila na Kosovu

03.11.2021

13:15

0

"Jasna je poruka albanskih ekstremista koji na sve moguće načine pokušavaju da zastraše i oteraju Srbe sa svojih ognjišta"

Nova provokacija: Grafit Albanija i pogrdni naziv za Srbe na zidu kuće u selu Mogila na Kosovu
Grafiti KiM - Copyright Foto:Kancelarija za KIM

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da su jutros na zidu kuće u selu Mogila u opštini Vitina ispisani grafiti "Albanija" i "ALB" kao i pogrdni naziv za Srbe.

Iz kancelarije su upozorili da su se u toj mešovitoj sredini i ranije dešavali incidenti sa etničkim motivima, kao što su ispisivanje naziva terorističke organizacije UČK u blizini srpske škole i crkve i kamenovanje kuća Srba.

- Jasna je poruka albanskih ekstremista koji na sve moguće načine pokušavaju da zastraše i oteraju Srbe sa svojih ognjišta, naročito u mešovitim zajednicama, u težnji da stvore monoetničku sredinu - navodi se u saopštenju.

Foto:Kancelarija za KIM
 

 

Ocenjuje se da su te poruke srpskom narodu inspirisane porukama Aljbina Kurtija koji se kako su naveli, "otvoreno zalaže za formiranje takozvane Velike Albanije".

- Kurti svojim izjavama i delovanjem direktno ugrožava bezbednost i mir srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čiji se simpatizeri gotovo svakodnevno služe raznim provokacijama kako bi zaplašili Srbe - stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.


Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike