Izetbegović promenio ploču: "Verovatno neću ići u Beograd na sastanak sa Vučićem"

28.10.2021

12:48

0

Autor: I. P.

Pre samo nekoliko dana Izetbegović je govorio drugačije

Izetbegović promenio ploču: "Verovatno neću ići u Beograd na sastanak sa Vučićem"
Copyright YouTube/Printscreen/Al Jazeera Balkans

- Verovatno neću ići u Beograd ali sam spreman da se sastanem s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je danas prvi čovek SDA Bakir Izetbegović, dodajući da još ne zna kad i gde bi se taj sastanak mogao desiti.

Izetbegović je ovo rekao nakon nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD Matju Palmerom i direktorkom EEAS Angelinom Ajnhorst u Sarajevu, prenosi Srpskainfo.

Pre samo nekoliko dana Izetbegović je govorio drugačije.

– Nismo još uvek precizno dogovorili sastanak. Postoje otpori da se ode na taj sastanak, ali ja ću na taj sastanak otići. Ja ću otići na svaki sastanak koji može sprečiti jedan loši scenario i mogu uticati da se stvari smire i idu u pravom smeru , dodao je i rekao da mu mesto sastanka nije bitno.

– Nije meni toliko važno. Kruna mi s glave neće pasti ako odem u Beograd. Kanim razgovarati i postići ovo što sam kazao; da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumemo, da uskladimo interes. Da nije bilo SNSD i Dodikove politike ovo bi bila skoro normalna zemlja danas, sa puno višim životnim standardom, bili bismo pred vratima EU i ušli bi u NATO, prenosi Kliks.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike