Direktor kancelarije za KiM obišao ranjenog Sofronijevića pa najavio sastanak Radne grupe u Briselu

20.10.2021

10:55

0

Autor: I. P.

Teme razgovora u Briselu su pitanja slobode kretanja i registarskih tablica

Direktor kancelarije za KiM obišao ranjenog Sofronijevića pa najavio sastanak Radne grupe u Briselu
Tanjug/Sava Radovanović

U Briselu se sutra održava prvi sastanak Radne grupe delegacija Beograda i Prištine, a teme razgovora su pitanja slobode kretanja i registarskih tablica, najavio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

On je pojasnio da to neće biti sastanak glavnih pregovarača na tehničkom nivou, već je, kaže, reč o ekpertima, onako kako je dogovoreno sporazumom koji je potpisan 30. septembra.

- A to je da se formira Radna grupa na čijem čelu je Evropska unija i gde su prisutne obe strane i Beograd i Priština, rekao je Petković posle obilaska Srećka Sofronijevića koji se nalazi na bolničkom lečenju u Urgentnom centru u Beogradu, pošto je ranjen prošle nedelje na Kosovu i Metohiji prilikom upada jedinica Rosu kosovske policije na sever pokrajine.

Petković je rekao da će i jedna i druga strane imati po četiri člana u radnoj grupi, uparavo za pitanja slobode kretanja, regisartskih trablica i drugi.

- Krećemo sa prvim sastankom na kojem će se razmatri sve što je neophodno za funkcionisanje Radne grupe što je neophodno da bi se došlo do predloga rešenja koje bi kasnije trebalo da bude usvojeno na visokom nivou, rekao je Petković.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti