O sramnim napadima na Srbe na KiM oglasio se i princ Filip

14.10.2021

08:29

0

On je ocenio da se srpska zajednica iz godine u godinu, iz meseca u mesec nalazi u sve gorem položaju

O sramnim napadima na Srbe na KiM oglasio se i princ Filip
princ Filip - Copyright AP Photo

Povodom jučerašnjih nemilih događaja na Kosovu i Metohiji i napada kosovske policije na Srbe, oglasio se princ Filip Karađorđević.

On je na srpskom, ali i engleskom jeziku na svom Twitter nalogu osudio akciju kosovske policije, ali i izostanak pravovremene reakcije Međunarodne zajednice.

-Tužne i zastrašujuće scene koje smo videli na severu KiM, nažalost, samo su kontinuirani nastavak neodgovornog i sramnog ponašanja kosovskih institucija, ali i predstavnika Međunarodne zajednice na Kosovu. Činjenica je da NATO-KFOR i EULEX pasivno posmatraju nedopustivo maltretiranje 
i zastrašivanje, napisao je princ Filip na Twitteru.

On je ocenio da se srpska zajednica iz godine u godinu, iz meseca u mesec nalazi u sve gorem položaju.

-Kosovska policija danas je pucala na gospodina Srećka Sofronijevića koji je obavljao jesenje radove u svojoj njivi i mogao je smrtno da strada. Juče je u Peći kamenovana kuća jedine srpkinje koja živi u ovom gradu, svedoci smo višemesečnog maltretiranja jedine srpkinje u Đakovici. Ukoliko 
NATO-KFOR i EULEX brže i odlučnije ne reaguju i ne spreče bezakonje i nasilje koje nad srpskom zajednicom sprovode aktuelne kosovske vlasti, biće saučesnici u izazivanju ogromne bezbednosne nestabilnosti u južnoj srpskoj pokrajini, upozorio je princ Filip.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: I.K.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike