Desetine Srba ranjeno, ROSU puca na goloruk narod: Petković pozvao KFOR da reaguje

13.10.2021

10:23

0

Autor: M. I.

Jutros u 9 časova po nalogu psihopate Aljbina Kurtija, policajci sa pirpadnicima ROSU upali su na sever Kosmeta, kazao je Petković

Desetine Srba ranjeno, ROSU puca na goloruk narod: Petković pozvao KFOR da reaguje
Copyright Petar Petković/B.P./ATAImages

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obraća se povodom upada policije lažne države Kosovo i specijalaca ROSU u severnu Kosovsku Mitrovicu.

- Jutros u 9 časova po nalogu psihopate Aljbina Kurtija, policajci sa pirpadnicima ROSU upali su na sever Kosmeta. Među desetinama povređenih, teško je upucan Srećko Sofronijević čovek kom se upravo bore za život - rekao je Petković.

On je naveo da je sve ovo direkno maslo Kurtija i da on želi da izazove krizu na Kosovu i Metohiji i da pokuša da osvoji sever.

- Oni su upadali čak i u apoteke i to je za njih krijumčarenje robe. Kada su se ponovo vratili u bazu Belvedere, naš narod ih je sprečio. Tada su pripadnici ROSU pucali na goloruki srpski narod. Ne znam šta bi mogao da bude sledeći potez ludaka Aljbina Kurtija koji puca na decu koja su krenula u školu, na goloruki narod. Mi smo uz politiku predsednika Vučića uspeli da sprečimo krizu većih razmera. Pitanje je šta će uraditi sada Međunarodna zajednica. Dok sada ovo govorim, naši lekari se bore za život Srećka Sofronijevića i nadam se da će uspeti - dodao je Petković.

On je pokazao fotografije na kojima ROSU upada u srpske apoteke. 

- Čaura ROSU ima po celoj Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu. Još jednom pozivamo KFOR i Međunarodnu zajednicu da reaguju i zaustave ludilo Aljbina Kurtija - naveo je Petković.

Podsećamo, pripadnici Kosovske policije danas su suzavcem i šok bombama intervenisali protiv okupljenih građana u Severnoj Mitrovici, a nešto kasnije stigli su i pripadnici Rosu iz južnog dela grada. Tom prilikom teško je ranjen jedan Srbin.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike