Dačić i Žofre o međustranačkom dijalogu i ustavnim promenama, evo kada će biti predstavljen Izveštaj EK o napretku Srbije

13.10.2021

09:05

0

Tokom sastanka razgovarano je o međustranačkom dijalogu i implementaciji mera koje su dogovorene

Dačić i Žofre o međustranačkom dijalogu i ustavnim promenama, evo kada će biti predstavljen Izveštaj EK o napretku Srbije
Dačić sa delegacijom EU parlament - Copyright parlament.gov.rs

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žofreom o aktivnostima u vezi sa ustavnim promenama, međustranačkom dijalogu i Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije koji će biti objavljen sledeće sedmice.

U saopštenju pres službe Skupštine Srbije navodi se da je Dačić informisao ambasadora Žofrea o aktivnostima koje su u toku u vezi sa ustavnim promenama i donošenjem novog zakona o referendumu.

Dačić je preneo Žofreu da će narednih dana učestvovati na plenarnom zasedanju Venecijanske komisije, koja će u petak, 15. oktobra zvanično usvojiti mišljenje na predlog ustavnih amandmana.

Kako se navodi, tokom sastanka razgovarano je o međustranačkom dijalogu i implementaciji mera koje su dogovorene.

Žofre je zahvalio Dačiću na angažmanu i profesionalnom pristupu u vođenju dijaloga, a predsednik parlamenta je kazao da se radi na sprovođenju dogovorenih mera i podvukao da će sve što je dogovoreno tokom međustranačkog dijaloga biti implementirano.

Takođe, Žofre je informisao Dačića da će sledeće nedelje biti objavljen Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije i da će ga on predstaviti predsedniku Narodne skupštine i skupštinskom Odboru za evropske integracije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: I.K.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike