Vučić: Kako to da se jednog dana zalažete da se kanabis legalizuje, a drugog dana je to najveći zločin?

12.10.2021

10:40

0

Autor: I. P.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je odgovarajući na pitanje N1 o slučaju "Jovanjica" rekao da je posao na nadležnim organima, ali da su pojedini mediji i političari lagali sve vreme o umešanosti Andreja Vučića u slučaj "Jovanjice

Vučić: Kako to da se jednog dana zalažete da se kanabis legalizuje, a drugog dana je to najveći zločin?
sajam naoružanja (4) - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

- Uz svu vašu zlu nameru ja ću vam najlogičnije odgovoriti. Odakle vama da je moj brat učestvovao u tome. Znate li vi to koliko ste to puta ponovili za dve godine, niste to rekli samo danas. Pre nekoliko dana su mi rekli, 6.357 puta ste lagali i obmanjiali javnost. I nikada niste rekli izvinite što smo obmanjivali javnost. Imate i sudsku presudu da ste lagali, ne samo vi nego i neki političari. Ali siguran sam da ćete mi se izviniti kao i kad moj brat nije pokazao ličnu kartu i kada je svojim bubrezima napao pendreke, istakao je Vučić.

- Kako to da se jednog dana zalažete da se kanabis legalizuje, a drugog dana je to najveći zločin. I nemojte da lažete da sam rekao da nije zločin i da taj čovek neće da odgovara. Taj čovek (Predrag Koluvija) će da odgovara. Dve godine ćutim dok vi vodite hajku. Valjda on ima pravo na suđenje kao i svi drugi i da dobije zasluženu kaznu. Tužilaštvo će da podnese optužbu, a sud da donese presudu, rekao je predsednik.

Ističe da polje marihuane jeste krivično delo, ali ne u rangu sa ubistvom i pravljenjem ćevapa od ljudskog mesa.

- Vi na vašoj televiziji jedete ćevape i govorite da su to ćevapi ubijenog čoveka. Pitam se kako je to moguće. Nadležni rade na slučaju, a meni je važno da je pravosnažnom presudom pokazano da ste vi obmanjivali narod i da ste se od početka pravili nevešti i naivni. 

- Meni je važno da je pravosnažnom presudom odlučeno da ste vi obmanjivali javnost. A šta bi sa tim da Andrej nije pokazivao ličnu kartu kada su ga tukli. To ste vi tvrdili danima. Kao i priča o tome kako neko ima nanognicu, a daje intervju. A kada ste vi hteli Obradoviću da date Pulicerovu nagradu dok je imao nanognicu, podsetio je predsednik.

- Što se tiče poligrafa, rekao sam da sam spreman da odgovorim na sva pitanja i za Belivuka i za Jovanjicu. Izaberite poligrafistu kojeg god hoćete, ja sam spreman. Vi da budete prisutni, vi da postavljate pitanja, da određujete pitanja, sve. Ja sam spreman, istakao je Vučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike