Čomić: Veće učešće pripadnika nacionalnih manjina u javnom sektoru

24.11.2020

15:24

0

Predstavnici nacionalnih saveta izneli su svoje predloge o nastavku saradnje

Čomić: Veće učešće pripadnika nacionalnih manjina u javnom sektoru
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić održala je danas prvi sastanak sa predsednicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina na kom su razmenjene informacije o radu, izazovima i aktivnostima nacionalnih saveta, kao i o planovima za naredni period.

Ministarka je prisutne upoznala sa planiranim aktivnostima Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog koje su od značaja za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Republici Srbiji i čija realizacija ima za cilj unapređenje prava koje će biti vidljivo kroz otklanjanje loših ocena iz relevantnih međunarodnih izveštaja.

-Posebnu pažnju ćemo posvetiti učešću pripadnika nacionalnih manjina u javnom sektoru na svim nivoima teritorijalne organizacije, jer broj pripadnika nacionalnih manjina u javnoj upravi nije samo broj, on je dokaz da se ozbiljno misli kada se govori o postizanju odgovarajuće strukture zaposlenih, odnosno da se radi ono što se govori. Nacionalni saveti mogu da očekuju punu podršku Ministarstva, kao i partnerski odnos u rešavanju pitanja koja su od značaja za ostvarivanje prava pripadnika svih nacionalnih manjina u Republici Srbiji“.

Predstavnici nacionalnih saveta izneli su svoje predloge o nastavku saradnje sa državnim organima kao i novoosnovanim Ministarstvom i ukazali na pojedina otvorena pitanja iz oblasti ostvarivanja prava nacionalnih manjina njihovih zajednica, čija rešenja treba očekivati u narednom periodu.

Ministarka je na kraju istakla da je veoma važno da se, u skladu sa dosadašnjom praksom, nastavi negovanje odnosa saradnje i poverenja između nacionalnih saveta i Vlade odnosno nadležnog Ministarstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike