Brnabićeva: Opsednutost Hrvata Vučićem je istovremeno smešna, tužna i zastrašujuća (VIDEO)

03.10.2021

20:57

0

Autor: 24sedam

Hrvatska javnost i političari nikako da sa naslovnih strana skinu vesti o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Brnabićeva:  Opsednutost Hrvata Vučićem je istovremeno smešna, tužna i zastrašujuća (VIDEO)
Copyright Printscreen/Pink

Sada su upali i u sopstvenu zamku, pa nikako da se dogovore sami sa sobom da li je Vučić peder ili švaler! Opsednutost je tolika da je istovremeno smešna, tužna i zastrašujuća, poručuje Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

Pored brojnih aktuelnih tema, premijerka je komentarisala i problem koji Hrvatska ima sa predsednikom Vučićem, pa u svojim medijima redovno "razvlače" predsednika Srbije, a iz opsesije su počeli i da izvlače nepostojeće priče od pre 30 godina.

- Neverovatno je koliko se opsesivno bave Vučićem, zbog neke neuzvraćene ljubavi od pre 30 godina. To je smešno i užasno tužno i zastrašujuće. Nije dovoljno što su mu ubili dedu, pradedu, stričeve, to što su ustaše ubile veći deo njegove porodice. To nije njima dovoljan razlog, nego su našli neku neuzvraćenu ljubav - rekla je premijerka u emisii Hit tvit.

 

 

Podsetimo, novinar Darko Hudelist je na HRT rekao da je Vučić pre 30 godina "imao devojku Hrvaticu", a da ta veza nije funkcionisala zato što je on Srbin, kao i da zbog toga "Vučić vuče frustracije".

 

U Briselu je postignut dogovor između Beograda i Prištine o tome da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka, što je i učinjeno. Premijerka je pojasnila šta je bio problem sa automobilskim tablicama.


- Problem je nastao davno, 2008. godine, nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti, a onda i kada su postavljeni prelazi. Vučić je godinama sve pokušavao da pomeri sa tačke koja je rešena "ad akta", a tablice su reciprocitet koji je Priština uvela. Oni su sada, ne konsultujući se sa Beogradom i svojim partnerima, a kako bi demonstrirali silu, poslali ROSU na sever - podseća Brnabićeva.

Ističe da je politički nekorektno nazivati sporazum u Briselu velikom pobedom, ali je činjenica da smo "pametno i promišljeno odreagovali".

- Mislim da niko od nas nema racio kakav ima Vučić, već je prvi instinkt da se reaguje iz stomaka. Vučić je uvek pametniji od toga, reaguje suzdržano i na loptu posle koje bi svi rekli "a zašto konačno ne vratite?". Nije sve u tome da im vratimo i u prvom potezu, već u političkom promišljanju - kaže premijerka.

Ističe da ovo nije apsolutna pobeda, da su pred nama teška vremena i okolnosti, ali da smo uspeli da sačuvamo mir i bezbednost za Srbe na KiM.

- Prvi put nam se čini da smo stigli na milimetar od ponovnog oružanog konflikta i, zaista, bez skromnosti, ovo je sprečeno zahvaljući Aleksandru Vučiću, i svaka mu čast na tome, kapa dole - kaže premijerka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike