Predsednik Vučić poručio iz Dubaija: Pregovaramo o nabavci novog leka protiv korone

03.10.2021

11:34

0

Autor: 24sedam

Predsednik je najavio i gostovanje na Bledskom forumu za Zapadni Balkan na kom će biti i Merkelova i Makron.

Predsednik Vučić poručio iz Dubaija: Pregovaramo o nabavci novog leka protiv korone
Copyright printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima iz Dubaija, gde se održava Svetska izložba “Expo 2020 Dubai“,

- Juče smo imali 3.000 poseta, Srbija je predstavljena na dobar način, kroz digitalne tehnologije – istakao je Vučić.

Predsednik se zahvalio šeiku Mohamedu bin Zajedu na poseti srpskom paviljonu i najavio:

- Dobićemo vrlo dobre lekove za koronu. Videćemo da li to možemo da priuštimo. Već pregovaramo sa Fajzerom oko njihovih tableta, i one su dosta skupe. Život je najskuplji sa druge strane - rekao je predsednik i naglasio da je lečenje pacijenata obolelih od kovida izuzetno skupo.

Vučić je rekao da je užasno skupo lečenje obolelih od korona koji dospeju na intenzivnu negu.

"Užasno su visoki troškovi kada imate nekog mesec dana na intenzivnoj nezi, gde, kod nas, dan košta više od 1.000 evra", objasnio je on.

– Razgovarali smo i o Beogradu na vodi. Samo pogledajte Beograd na vodi, sami vidite kakav je to razvojni projekat za celu zemlju. Lični odnosi su važni, to prijateljstvo je veoma važno. On je uvek dobrodošao u Beograd, dobija fotografije i zna kako ide i kako napreduju stvari – kaže predsednik.

Printscreen/Pink
 

Predsednik je najavio i gostovanje na Bledskom forumu za Zapadni Balkan na kom će biti i Merkelova i Makron.

- To otvaranje vrata, novih horizonata i za privrednike i za naše ljude - rekao je predsednik i dodao da svet više nije polaran, odnosno da ne postoji samo Amerika više kao sila, već da postoje EU, Kina, Rusija.

O Koluviji

Predsednik se osvrnuo i na sinoćnji intervju kada je govorio o Predragu Koluviji i slučaju "Jovanjica."

On je istakao da nije branio Koluviju, niti to ima nameru da čini, jer će taj slučaj rešavati sud, ali je primetio da je "histerija" nakon te njegove izjave usledila zato što su neki pomislili da su sve lepo "spakovali", i da mogu da napadnu neistinama bilo koga, a da odgovor neće stići.

 

- Ja sam sinoć bio miran i danas sam veoma miran. Miran sam dve godine slušajući takve neistine. Kažete, priprema se oslobađanje nekoga ko je dve godine proveo u pritvoru?! Kakvo li je to oslobađanje, a tek mu suđenje počinje?! Zamislite, moćni diktator nije hteo da interveniše da neko bude pušten iz pritvora. Nikada se nećemo mešati u to, svi će da rade svoj posao u skladu sa zakonom i u skladu sa uverenjem - rekao je predsednik i dodao: 

- Ovde se nešto drugo dogodilo. Histerija je nastupila i tu i kod pojedinih policijskih službenika, zato što su mislili da su sve lepo spakovali. I da je bilo uredu da mogu da optužuju nečiju porodicu, i neke druge ljude, da mogu da čine šta god hoće i da nikada neće stići odgovor. Upravo tu se postavlja pitanje - čemu tolika nervoza?! Što ne obavestite javnost da su ti koji su govorili o pozivu mome bratu na sudu izgubili? Što ne kažete da su sudski dokazani lažovi? Što ne kažete da je veštačenjima utvrđeno da nikakvih poziva nije bilo.

- Jel stvarno verujete da je to objavljeno zato što je to smilio neki ne naročito brilijantni um iz bivšeg režima? Nije, komplikovanija je to akcija bila i zato je nervoza tako velika. Ona prerasta u histeriju, nisam je očekivao na takav način, nadao sam se da će biti malo pametniji i da će probati da se izvuku, ali oni nikada ne propuste šansu da pokažu kako nisu bili u pravu - kazao je Vučić.

O medijima u Hrvatskoj


– Dobio sam kliping hrvatskih medija. Hrvatska je bila dominantna u regionu, tresli su se svi iz bivšeg režima i ulizivali su im se, nisu obeležavali Oluju. Rekli su da sam dao ultimatum NATO-u 24 sata da se povuče, pa se zapitate je l’ vas malo sramota? Neće biti lošije Srbije. Oni misle mi ćemo da se tresemo od straha šta će oni da mi kažu pred Merkel ili Makronom. Oni kažu sad ćemo da vam blokiramo poglavlje ili klaster. Dobro, i? Svoju zemlju da ponižavamo zbog vas, ne pada nam na pamet. Kakve su to brutalne laži, kažu da učimo decu u školi da samo srpski jezik postoji – rekao je predsednik.

 

Nestašica energije veliki problem


Vučić je govorio i o porastu cene struje.

Vučić izjavio je danas da su mu vlasnici jedne cementare u Srbiji kazali da će, ako cene struje na liberalizovanom tržištu budu ovoliko visoke, morati da podignu cenu cementa za 25 odsto, što će doneti sa sobom podizanje cena u građevinarstvu.

Vučić je kazao da to znači da će svi građevinski materijali poskupeti za 25 odsto, pa će se to odraziti na sve građevinske radove.

-Ode u nebesa kamen, cement i kreč. Da ne pričamo o energetima, gasu, uglju i električnoj energiji- rekao je on.

Vucić je preneo da je jutros o tome razgovarao sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović i premijerkom Anom Brnabić.

-Formiraćemo veliku radnu grupu na nivou države da probamo da rešavamo te probleme- naglasio je on.

Vučić je ukazao da se i Kina suočava sa nestašicom električne energije, a da je, kako navodi, u Evropi pakao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike