Predsednik opštine na KiM uz narod od prvog dana: Srbi su dostojanstveno izneli sve (VIDEO)

02.10.2021

09:41

0

Na Jarinju je situacija pod kontrolom, kao i na Brnjaku

Predsednik opštine na KiM uz narod od prvog dana: Srbi su dostojanstveno izneli sve (VIDEO)
Zoran Todić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić istakao je da je ponosan na narod koji je istrajao 13 dana na barikadama i na dostojanstven način odgovorio bahatom ponašanju pripadnika ROSU.

- Juče smo imali sastanak sa pripadnicima KFOR-a, a oni su tražili da se oslobodi jedna traka kako bi mogla da prođu vozila. Sve je učinjeno kako je dogovoreno. Onog trenutka kada se ROSU jedinice povuku, sve će biti raščišćeno. KFOR je istrajan da sve ispuni. Ništa ne može da se uradi istog trenutka, najbitnije je da smo svi sačuvali mir. Sporazum je postignut, garant je EU, narod koji je već 13 dana ovde je rešen da ostane i istraje. Ljudi su bili odgovorni, nisu dozvolili incident, što je u ovom momentu jako važno - rekao je predsednik opštine Leposavić, Zoran Todić, koji je od ranih jutarnjih sati uz narod na KiM.

Na Jarinju je situacija pod kontrolom, kao i na Brnjaku.

- O Brnjaku nemam tačnih i preciznih saznanja, ali verujem da će i tamo biti sve u redu. ROSU treba da zamene pripadnici KFOR-a, a nakon toga očekujemo da će sve biti u redu. Ovaj narod je svih 13 dana bio izričit kada su u pitanju ljudska prava. Narod nikom nije pretnja niti Prištini, niti bilo kome - dodao je Todić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike