Bez bilo kakvog dogovora sa Prištinom: Delegacija Beograda se oglasila iz Brisela

29.09.2021

17:48 >> 19:14

0

Još uvek se razgovara za stolom u prestonici Belgije

Bez bilo kakvog dogovora sa Prištinom: Delegacija Beograda se oglasila iz Brisela
Copyright Pixabay/Twitter/MiroslavLajcak

Sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine uz posredovanje specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka u Briselu i dalje traje, a pregovori se nastavljaju, objavio je portparol EU Peter Stano na Tviteru.

"Dijalog: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije u kojem posreduje specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak u Briselu nije završen, pregovori se nastavljaju kako bi se našlo rešenje aktuelne krize na severu Kosova", objavio je Stano.

 

 

Ovu informaciju "retvitovao" je i Lajčak na svom Tviteru.

On je ranije napisao da je jutros imao odvojene sastanke sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine kako bi razmotrili načine za rešavanje trenutne krize i da će razgovore nastaviti tokom dana.

 

 

Delegacija Beograda je potvrdila da još uvek nikakav dogovor nije postignut, ali se razgovori nastavljaju.

Pregovarač Prištine Besnik Bisljimi rekao je ispred zgrade EEAS-a da je na sastanku u Briselu postignut načelni dogovor o povratku slobode kretanja između dve strane i da se čeka pristanak Beograda.

Dve delegacije su tokom dana nekoliko puta odvojeno razgovarale sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, a trilateralnog sastanka nije bilo.

Malo posle 21 sat završeni su razgovori Petkovića i Lajčaka, a kako javlja Tanjug, ne zna se da li će biti nastavljeni u četvrtak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike