Haradinaj se "pohvalio" da je Veselji podržao njegovu kandidaturu, Hodžaj brže-bolje demantovao

25.11.2020

09:25 >> 14:22

0

Krajem oktobra Haradinaj,Tači i Veselji sastali su se dva puta, ali su detalji razgovora ostali nepoznati

Haradinaj se "pohvalio" da je Veselji podržao njegovu kandidaturu, Hodžaj brže-bolje demantovao
Copyright Youtube printscreen

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je svoju kandidaturu za predsednika privremenih kosovskih institucija predstavio Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju, pre nego što je Specijalni sud potvrdio optužnicu protiv njih dvojice.

Kako prenose prištinski mediji, on je rekao da se tim povodom sastao sa svim političkim akterima – Isom Mustafom, Bedžetom Pacolijem, a da je prilikom susreta sa Tačijem i Veseljijem istakao da ih poštuje i upoznao ih sa “svojim projektom”.

Enver Hodžaj, v.d. predsednika Demokratske partije Kosova izjavio je da bivši predsednik te stranke Kadri Veselji nikada nije podržao kandidaturu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja za predsednika privremenih kosovskih institucija.

-Kadri Veselji nikada nije pružio podršku Haradinaju za predsednika, rekao je Hodžaj u intervjuu za G7 televiziju, prenose prištinski mediji.

Kako je rekao, ta stranka neće više podržati nijednog kandidta koji nije iz DPK.

-Došli smo do zaključka da ako neko traži glas od nas, treba da računa na naš predlog. U DPK još uvek nismo zaista razgovarali o nečemu takvom, rekao je Hodžaj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike