Napeto na administrativnim prelazima: Borbena vozila Vojske Srbije na par kilometara od Jarinja (VIDEO)

27.09.2021

09:10

0

Autor: J. S. J.

Srbi sa severa KiM proveli su još jednu noć na putu Raška - Leposavić, okupljeni uz vatre i oko šatora, gde mirno protestuju protiv mera vlade u Prištini

Napeto na administrativnim prelazima: Borbena vozila Vojske Srbije na par kilometara od Jarinja (VIDEO)
Copyright Kosovo onlajn, printscreen

Situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, između centralne Srbije i Kosova i Metohije, gde su već osmi dan raspoređene specijalne jedinice kosovske policije, jutros je mirna, ali i dalje napeta, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Pripadnici Vojske Srbije sa četiri oklopna vozila - dva "lazara" i dva "miloša" raspoređeni su na dva kilometra od administrativnog prelaza Jarinje u pravcu prema Raški.

 

 


Srbi sa severa KiM proveli su još jednu noć na putu Raška - Leposavić, okupljeni uz vatre i oko šatora, gde mirno protestuju protiv mera vlade u Prištini.

Oni su rešeni da tu ostanu dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi - da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa administrativnih prelaza i da privremene prištinske institucije povuku mere koje se odnose na registarske oznake vozila koja dolaze iz centralne Srbije i sa severa KiM.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni su za saobraćaj i preko njih se može proći samo peške.

Noć na administrativnim prelazima protekla je mirno, a tako je bilo i juče, doduše s malo više tenzija. 

 

 

Naime, pripadnici specijalne jedinice policije tzv. države Kosovo dovezli su danas na Jarinje specijalno oklopno vozilo na koje je postavljen puškomitraljez.

Kako su javili novinari sa lica mesta, navodno su albanski specijalci, koji su prisutni na severu KiM, naoružani do zuba, a nadomak administrativnog prelaza parkirano je specijalno oklopno vozilo.

Prethodno su iznad Jarinja patrolirala dva srpska "orla" koja su napravila dva kruga i onda otišla. Nakon preleta "orlova" policija lažne države je, prema nezvaničnim informacijama, podigla dron koji je preleteo područje pod blokadom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike