Kao nekada protiv Turaka: Na Jarinju odjekuju gusle, pripadnici ROSU zgranuti (VIDEO)

22.09.2021

12:20 >> 12:48

0

Autor: M. I.

Naši sunarodnici su jasno rekli da od ovog protesta neće odustati

Kao nekada protiv Turaka: Na Jarinju odjekuju gusle, pripadnici ROSU zgranuti (VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Srbi sa severa Kosova i Metohije proveli su još jedno veče na magistralnom putu Jarinje – Leposavić protestujući zbog odluke Prištine o zabrani korišćenja srpskih registarskih oznaka.

Naši sunarodnici su jasno rekli da od ovog protesta neće odustati, a predsednik Srbije je, nakon što je odbio predlog zemalja Kvinte o tzv. kompromisnom rešenju situacije na KiM, naglasio da, dok se pripadnici ROSU ne povuku sa severa srpske pokrajine, nema nikakvih pregovora.

pročitajte još:

Kako bi pokazali prkos Srbi na Jarinju su sa razglasa pustili guslarske pesme u kojima se peva o Kosmetu, a nedaleko odatle naoružani pripadnici ROSU potpuno zbunjeni gledaju odakle dopire zvuk gusala.

Podsetimo, na internetu se juče pojavio i snimak na kojem se vidi kako pripadnici ROSU sa dugim cevima, noseći dinamit, prolaze pored Srba koji su okupljeni kod administratitvnog prelaza Jarinje.

Iako su pripadnici policije lažne države Kosovo bili “do zuba” naoružani, to nije uplašilo naše sunarodnike koji su tokom njihovog prolaska ponižavali i ismevali albanske “specijalce”. Time je još jednom potvrđena mudrost srpskog pesnika i filozofa Petra II Petrovića Njegoša da “boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike