Vučić: Nije Briselski sporazum švedski sto pa da birate koji član hoćete, a koji nećete da poštujete (FOTO)

22.09.2021

15:06 >> 17:10

0

Autor: I.Pavlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Mađarskoj, gde je komentarisao dešavanja na Kosovu i Metohiji

Vučić: Nije Briselski sporazum švedski sto pa da birate koji član hoćete, a koji nećete da poštujete (FOTO)
Copyright Printscreen/TVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Mađarskoj, gde sutra učestvuje na četvrtom demografskom samitu koji se održava u Budimpešti. On je odmah po dolasku komentarisao dešavanja na Kosovu i Metohiji, dijalog vlasti i opozicije, kao i napade koji dolaze iz Hrvatske.

– Kurti želi da pregovara iz ove pozicije. Rekli smo, nema problema, povucite jedinice ROSU pa ćemo pričati. Koje je to akcije Srbije preduzela? Jel poslala vojsku, policiju? Nije. Ali ne vredi, kad krenete da lažete onda je to tako. Srbija ovoga puta baš ništa nije uradila. Jesmo li mi ušli sa specijalcima u Gračanicu ili Kačanik? Svima smeta jaka Srbija. Oni žele da ih Srbija prizna. Neću da pristanem na ono što oni hoće. Ponavljam, vratite sve na ono što je bilo pre 20. septembra, pa onda možemo da pričamo. Zovite i NATO, zovite koga god hoćete, ali pristanak Srbije na to da dobijete nećete, rekao je Vučić i dodao:

Pročitajte još:

– Nije Briselski sporazum švedski sto pa da birate koji član hoćete, a koji nećete da poštujete. Kažu zvaće me neko, može da me zove Sveti Petar, da oprosti vladika, ali neću da razgovaram na taj način, objasnio je predsednik.

Predsednik je o izbornim uslovima istako sledeće:

– Nikada izborni uslovi nisu bili razlog bojkota, već njihova slabost. Videli ste sinoć u emisiji na RTS, devojka ili žena koja predstavlja narod u parlamentu i druga osoba koja ne zastupa nikog. I oni onda kažu da RTS nije njihov i da treba da bude više otvoren za njih. O njihovom moralu ne bih govorio.

Vučić se takođe osvrnuo i na napade na njega koji dolaze iz Hrvatske.

– Da ja radim kako oni žele, da li mislite da bi u Hrvatskoj bilo više od 120 tekstova negativnih o meni? Nisam čuo da je bilo ko iz Srbije spaljivao kuće Milanovićima, ali znam da su sve kuće Vučića spaljene. Ja njemu i Hrvatskoj želim sve najbolje. Mogu da kukaju, da plaču, da me napadaju, da urlaju, viču, vrište, ne znam šta da rade sve, Srbija će da ih pretekne, rekao je Vučić.

Vučić je posetu Mađarskoj započeo danas posle podne, posetom Crkvi Svetog Ðorđa u Budimpešti. Predsednika Srbije u ovom hramu Srpske pravoslavne crkve u glavnom gradu Mađarske, koja pripada Eparhiji budimskoj, ugostio vladika Lukijan.

– Hvala vladiki Lukijanu na divnom dočeku, napisao je Vučić na svom instagram nalogu “Budućnostsrbije”.

Sa Vučićem crkvu su posetili srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar u Vladi Srbije Ratko Dmitrović.

Predsednik Vučić će imati i odvojene susrete sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Vlade Češke Republike Andrejem Babišom.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike