Protokol im nije jača strana: Niz propusta na dočeku Angele Merkel u Tirani, Rami se smeje ceo svet (VIDEO)

14.09.2021

17:11 >> 18:47

0

Autor: I.Pavlović

Serija gafova obeležila je svečani doček odlazeće kancelarke u glavnom gradu Albanije

Protokol im nije jača strana: Niz propusta na dočeku Angele Merkel u Tirani, Rami se smeje ceo svet (VIDEO)
Copyright Edi Rama i Angela Merkel, Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda

Nakon posete Beogradu, nemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u Tiranu , gde se sastala sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Serija gafova obeležila je svečani doček odlazeće kancelarke u glavnom gradu Albanije.

Pročitajte još:

Na društvenim mrežama, najpre, su se pojavili snimci dolaska Merkelove na sastanak sa Ramom, i prvi protokolarni incident.

Mercedesu kojim je kancelarka stigla na sastanak zablokirala je brava, pa je telohranitej bio primoran da istu “prodrma” kako bi ugledna gošća izašla iz vozila.

 

Nakon što je “oslobođena” Angela Merkel je dočekana od strane albanskog premijera ali, dvoje zvaničnika nisu uspeli da usklade način na koji će se pozdraviti, pa je i ova situacija izgledala komično. Zbog pandemije korona virusa nemačka kancelarka se pozdravlja pesnicom, dok je Rama rešio da se sa njom rukuje. Na kraju je albanski premijer ipak morao da prihvati pozdrav pesnicom.

 

Sledeći protokolarni fijasko u glavnom gradu Albanije, desio se tokom intoniranja himni.

Kako nemačka kancelarka zbog zdravstvenog stanja u poslednje vreme sedi tokom intoniranja himni, Rama se našao u nebranom grožđu. Albanski premijer krenuo je da sedne, pa da ustane, pa je ipak odlučio da se priključi Merkelovoj, i presedeo je intoniranje himni, što se kosi sa diplomatskom praksom.

Edi Rama i Angela Merkel, Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda

Na socijalnim mrežama Rama je “prozvan” i zbog svog stajlinga, koji je još jedan promašaj u nizu. Naime, albanski lider je nemačku kancelarku dočekao neprikladno obuven, u mokasinama koje važe za “neobavezniju” obuću, kojoj nije mesto na crvenom tepihu. Takođe, veoma je diskutabilan i njegov izbor kravate, za koju se teško može reči da je primerena za ovu priliku.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike