Krivokapić se predstavlja kao lider Zapadnog Balkana

15.09.2021

10:22

0

Crnogorski premijer oglasio se posle Samita u Tirani

Krivokapić se predstavlja kao lider Zapadnog Balkana
Copyright Zdravko Krivokapić, AP Photo/Francisco Seco

U Tirani je juče održan Samit lidera Zapadnog Balkana, na koji je nemačka kancelarka Angela Merkel otputovala nakon posete Beogradu, gde joj je domaćin bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Tirani ju je dočekao albanski premijer Edi Rama, a sam susret su pratili brojni gafovi.

pročitajte još

Nakon Samita, javnosti su se obratili Merkelova i Rama, a nemačka kancelarka je tom prilikom pozvala lidere zapadnog Balkana da ojačaju svoju regionalnu saradnju na svom putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Ona je pozdravila balkanske inicijative za saradnju i poručila da one idu u prilog unapređenja Berlinskog procesa, programa koji je započet 2014. godine radi jačanja regionalne saradnje među zemljama zapadnog Balkana.

Posle Samita oglasio se premijer Zdravko Krivokapić, predstavljajući sebe kao lidera Zapadnog Balkana, te istakao da je Samit pokazao da EU nije ostavila Zapadni Balkan i da želi što pre da ga vidi u svom naručju.

On je dodao da je u bilateralnom delu sastanka Merkel iskazala snažnu podršku Vladi Crne Gore na njenom putu ka EU i spremnost da svojim autoritetom pomogne da Crna Gora bude stabilna i manje podeljena zemlja.

Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda

Povrh činjenice da je Krivokapić našao za shodno da se oglašava sa Samita, posle kog su se javnosti obratili samo uvažena gošća Angela Merkel i njen domaćin Edi Rama, na društvenim mrežama se pojavila informacija i da je Krivokapić vraćen sa granice zato što nije vakcinisan, pa je, navodno, morao da radi PCR test.

Iako se predstavlja kao lider Zapadnog Balkana, Krivokapić nije našao za shodno da učini ono što su već uradili lideri susednih zemalja, da se vakciniše.

Od 6. septembra za ulazak u Albaniju potrebno je imati potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili negativan PCR test koji ne sme da bude stariji od 72 sata, odnosno brzi antigenski test ne stariji od 48 sati. Za prelazak granice građani mogu da pokažu i potvrdu da su preležali kovid, ne stariju od šest meseci.

Krivokapić je u novembru prošle godine izjavio da je koronavirus preboleo na nogama i da je to saznao kada je uradio test na antitela, te najavio da će se vakcinisati. Očigledno, do sada, to nije učinio, a pomislio je da Zakoni i pravila ne važe za njega, te da će u Albaniju ući ne sa potvrdom, već zato što sebe smatra liderom.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike