Sednica GO SNS: Vučević - unutarstranački izbori u oktobru, očekujemo da Vučić vodi SNS i nadalje (FOTO)

18.09.2021

11:00 >> 13:20

0

Autor: J.S.J./I.K.

Sednica je održana u Kombank dvorani na Trgu Nikole Pašića

Sednica GO SNS: Vučević - unutarstranački izbori u oktobru, očekujemo da Vučić vodi SNS i nadalje  (FOTO)
24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić

Sednica Glavnog odbora SNS počela je u 10 časova i nakon nepunih sat vremena je završena. Održana je iza zatvorenih vrata.

Miloš Vučević, potpredsdnik SNS i gradonačelnik Novog Sada, je nakon sednice izjavio da se unutarstranački izbori očekuju od 21. do 24. oktobra.

Pročitajte još

-Redovna skupština stranke je zakazana od 21. do 24.oktobra. Očekujemo nove članove Glavnog odbora, predsedništva – naveo je Vučević i istakao da u stranci očekuju da Aleksandar Vučić nastavi da vodi SNS.

24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić

-Vučić je više puta ponovio da ima zadršku da li da se kandiduje, iako mi očekujemo da se on ponovo kandiduje- naglasio je potpredsednik stranke.

Naveo je da je na sednici bilo različitih stavova po tom pitanju – predloga da se odloži izbor predsednika stranke, ali i onih koji su mišljenja da treba odmah izabrati predsednika stranke na predstojećoj izbornoj skupštini SNS.

-Nije doneta odluka. Čućemo svi kakav je stav predsednika Vučića o tome- dodao je Vučević.

On je, takođe, pozvao starije kolege da ustupe mesto mlađima.

Tanjug/SNS

-Očekujemo nova lica nakon izborne Skupštine, o čemu prvo odlučuju mesni odbori – precizirao je.

On je novinarima nakon sednice Glavnog odbora SNS rekao i da je Izvršni odbor SNS predvideo delegate za stranačku skupštinu i sa teritorije KiM.

-Imaćemo predstavnike na našem kongresu sa teritorije KiM, kao i iz drugih delova Srbije i za nas tu nema nikakvog odvajanja. Siguran sam da ćemo i ovaj put, na proleće sledeće godine, imati snage, znanja, umeća i veštine da organizujemo izbore za republičke sprske organe i na teritoriji KiM, kao što smo i do sada radili, iako je to užasno teško i komplikovano pošto imate opstrukciju Albanaca, institucija u Prištini, ali i dela međunarodne zajednice -kazao je Vučević.

 

24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić

 

SNS je pozvala Srbe na Kosovu i Metohiji na jedinstvo i da podrže Srpsku listu, da srpska zajednica zadrži upravljanje opštinama u kojima trenutno imaju vlast i gde je većinski srpsko stanovništvo.

Ko je poranio na sednicu

Među prvima su na sednicu stigli Goran Vesić i Veselin Šljivančanin, Vladimir Božović.

Goran Vesić 24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić

24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić

Nešto pre 10 časova su došli i Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, ministarka rudrastva i energetike Zorana Mihajlović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, potpredsednik SNS-a Aleksandar Šapić.

Jadranka Joksimović 24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić

Zlatibor Lončar 24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić

Zorana Mihajlović 24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić

24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić

Sednicom je predsedavao potpredsednik SNS Miloš Vučević, a nije joj prisustvovao predsednik stranke Aleksandar Vučić, koji je u poseti Turskoj.

Pročitajte još:

Sednica je održana u Kombank dvorani na Trgu Nikole Pašića, nekadašnjoj zgradi Doma sindikata.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam