Selaković reagovao na pretnje Vučiću: "Ekstremisti neće u Srbiji vešati bilo koga"

26.11.2020

19:53

0

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković poručio je večeras da nikada ekstremisti poput Srđana Noga neće biti u prilici da u Srbiji presuđuju i vešaju b

Selaković reagovao na pretnje Vučiću: "Ekstremisti neće u Srbiji vešati bilo koga"
Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković poručio je večeras da nikada ekstremisti poput Srđana Noga neće biti u prilici da u Srbiji “presuđuju i vešaju bilo koga”, pa ni predsednika Republike i njegovu porodicu.

“Srbija je demokratska država u kojoj se vlast i dobija i gubi na izborima, ali se, nadam se, i odgovara za pretnje smrću najvišim državnim zvaničnicima”, naveo je Selaković u saopštenju.

On je dodao da od nadležnih državnih organa očekuje da reaguju povodom nedvosmislene pretnje koju je predsedniku i njegovoj porodici uputio, kako je rekao, “osvedočeni ekstremista i fašista Srđan Nogo”.

“Sloboda govora postoji sve donde dokle nečiji govor ne ugrožava nečiju slobodu i prava. To nije neograničeno pravo i u svim civilizovanim društvima se mora znati granica koja odvaja politički stav, koliko god on ekstreman bio, od otvorene pretnje, a kao čovek i pravnik nemam nikakve sumnje da je u ovom slučaju ta granica pređena”, ukazao je Selaković.

On je ocenio i da je ovaj napad na predsednika Vučića deo organizovane i sinhronizovane kampanje destabilizacije Srbije i njenog zaustavljanja na putu napretka, i da se zato na njega mora odgovoriti odlučno i odgovorno, na institucionalan način, “bilo kroz pravosuđe, bilo kroz zdravstveni sistem”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike