Patrijarh pred odlazak u Podgoricu: U Crnoj Gori postoji pravoslavna crkva koja ne pravi razlike među narodom (VIDEO)

04.09.2021

10:29 >> 09:42

0

Autor: I.P.

Patrijarh je poručio da je nezainteresovan za politiku i razne interese

Patrijarh pred odlazak u Podgoricu: U Crnoj Gori postoji pravoslavna crkva koja ne pravi razlike među narodom (VIDEO)
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju došlo je do podizanja političkih tenzija i velike pompe u javnosti, što je prokomentarisao i patrijarh srpski Porfirije, dodajući da u Crnoj Gori postoji pravoslavna crkva koja ne pravi razlike među narodom.

Patrijarh Porfirije će u subotu 4. septembra doći u Podgoricu, pred ustoličenje mitropolita Joanikija, gde će mu biti pripremljen svečani doček.

PROČITAJTE JOŠ;

– Mi trebamo da ustoličimo novog Mitropolita, koji je legitimno i legalno izabran od Crkve. Ne samo legalno, nego i kanonski, tradicionalno, dakle stolećima i to na isti način, kao što je stolećima bilo ustoličenje izabranih mitropolita pravoslavnih na Cetinju. Ali, pošto tu očigledno ima mnogo politike i raznih interesa koje ja, iskren da budem, ne razumem, ali, pravo da vam kažem i nezainteresovan sam za te interese. Ne želim da se prljam, da prljam svoj um, da me to opterećuje, da mi pravi konfuziju u glavi, ako bih se bavio tim silnim informacijama. Znam da činimo nešto što je delo Crkve, a to znači delo ljubavi i delo mira – naveo je patrijrh Porfirije na svom Instagram profilu.

 

Podsetimo, ustoličenje mitropilita je u nedelju, 5.septembra na Cetinju, a u subotu popodne je svečani doček patrijarha, koji prvi put dolazi u Crnu Goru u tom svojstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti