Verni narod čeka patrijarha: Počelo okupljanje ispred hrama u Podgorici, vernici pristižu uprkos blokadama (FOTO)

04.09.2021

15:10 >> 16:51

0

Autor: I.Pavlović

Primetno je povećanje broja pripadnika policije sa opremom za razbijanje demonstracija

Verni narod čeka patrijarha: Počelo okupljanje ispred hrama u Podgorici, vernici pristižu uprkos blokadama (FOTO)
Copyright 24sedam/M.I.

Par sati pre dolaska patrijarha srpskog Porfirije narod je počeo da se okuplja ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Radost vernog naroda u glavnom gradu Crne Gore je velika, kao i onih iz drugih sredina koji u auto – kolonama pristižu svetinji uprkos pokušajima blokada od strane bivših pripadnika vlasti.

Nekoliko stotina Pipera do podgoričkog hrama je došlo peške, doj je  kolona od nekoliko stotina auta  krenula sa severa Crne Gpre da dočeka Njegovu Svetost patrijarha Porfirija.

Pročitajte još:

U prvim redovima ispred bine, postavljene ispred Hrama, tokom liturgije će biti više od 40 arhijereja SPC i sestrinskih pravoslavnih crkava.

Sa početkom okupljanja vernog naroda, od kojih su neki ogrnuti srpskim zastavama, primetno je povećanje broja pripadnika policije sa opremom za razbijanje demonstracija

Podsećamo da su protivnici ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, predvođeni opozicionom DPS-om Mila Ðukanovića, blokirali ulaz u Cetinje postavljanjem automobilskih guma i kontejnera.

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija podiglo je tenzije u Crnoj Gori, pošto su sve opozicione političke partije, predvođene DPS-om Mila Ðukanovića i Patriotskim komitskim savezom, zahtevale da taj čin bude izmešten iz Cetinjskog manastira.

U cilju smirivanja situacije, Mitropolija-crnogorsko primorska odustala je od planiranog svenarodnog sabora na Cetinju i povukla pozivnice upućene političarima da prisustvuju tom događaju.

PROČITAJTE JOŠ:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike