24sedam na Cetinju jutro posle ustoličenja: Policija u blizini manastira, u vazduhu se još oseća suzavac

06.09.2021

13:06 >> 18:04

0

Iz Podgorice stižemo u Cetinje, grad u kome je danas sve mirno, dok je juče bio poprište sukoba ekstremista sa policajcima

24sedam na Cetinju jutro posle ustoličenja: Policija u blizini manastira, u vazduhu se još oseća suzavac
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Sunčano i mirno jutro svanulo je na Cetinju, dan pošto je u manastiru ustoličen mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

pročitajte još

Na putu od Podgorice do Cetinja nema jučerašnjih blokada i paljenja guma. Samo je ostalo sećanje da patrijarh i novoizabrani mitropolit nisu mogli tim putem da dođu do manastira, već su u pratnji pripadnika specijalnih jedinica helikopterom prebačeni.

24sedam/Goran Sivački

Iz Podgorice stižemo u Cetinje, grad u kome je danas sve mirno, dok je juče bio poprište sukoba ekstremista sa policajcima. U vazduhu se, ipak, još oseća suzavac. Komunalci čiste ono malo tragova.

24sedam/Milan Ivanić

Pored puta su kamenice kao podsetnik na barikade. Zatičemo i kutije u kojima su juče bile šok-bombe. Još jedan dokaz da je neko juče pokušao da spreči ustoličenje mitropolita, te da je došlo do sukoba sa policijom.

24sedam/Milan Ivanić

Danas je sve regularno. Meštani sede u kafićima. Glavna tema su prethodna dva dana.

24sedam/Goran Sivački

Ne govorimo da smo Srbi. Ne poznaju nas, pa nas gledaju s podozrenjem. Dok prolazimo okreću se za nama. Ipak, niko nas ništa nije pitao niti prokomentarisao.

Idemo ka manastiru. Nekoliko policijskih vozila je tu da ulije sigurnost.

24sedam/Goran Sivački

Od kako su protesti i sukobi završeni, incidenata nije bilo, kažu nam.

U manastiru liturgija. Ljudi ćutke, u miru ulaze i izlaze. Nisu voljni da komentarišu dešavanja od prethodna dva dana. Došli su po svoj mir u danu pošto je mitropolit ustoličen.

24sedam/Goran Sivački

Mir koji se oseća, ipak, povremeno razbije misao da nam svi preporučuju da se ne zadržavamo previše, jer je atmosfera i dalje usijana.

24sedam/Goran Sivački

Vernici su prethodna dva dana patrijarha srpskog i mitropolita crnogorsko-primorskog u Podgorici dočekivali uz osmehe, suzeradosnice, aplauz i uzvike “dostojan”. Na Cetinju danas vlada tišina. Tišina koja priziva mir.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike