On je preuzeo odgovornost i poleteo ka Cetinju: Otkriveno ko je pilot koji je patrijarha i mitropolita prevezao na ustoličenje (VIDEO)

07.09.2021

16:06 >> 16:18

0

Autor: I.Pavlović

Nakon što je ustoličenje završeno, otkriveno je da je život patrijarha bio ugrožen

On je preuzeo odgovornost i poleteo ka Cetinju: Otkriveno ko je pilot koji je patrijarha i mitropolita prevezao na ustoličenje (VIDEO)
Copyright TANJUG/STR/ bg

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je u nedelju u Cetinjskom manastiru, a zbog nereda i blokiranih puteva jedini način da patrijarh i on na Cetinje dođu je bio helikopterom.

Nenad Dubljevć, rođeni Bjelopoljac pilotirao je helikopterom u kome su bili patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije, a njegova fotografija osvanula je danas na fejsbuk stranici portala Info-050.

Pročitajte još:

Poglavar SPC i  izabrani mitropolit  su od letelice do manastira sprovedeni zaštićeni pancirnim ćebetom i okruženi specijalcima . Nakon što je ustoličenje završeno, otkriveno je da je život patrijarha bio ugrožen, ali i da su dvojica pilota odbila da prevezu Porfirija i Joanikija do Cetinjskog manastira.

U objavi na ovoj socijalnoj mreži se navodi da je Bjelopoljac Nenad Dubljević upravljao helikopterom u kom su bili patrijarh i mitropolit u nedelju na Cetinju, a u komentarima su se samo nizale pohvale.

– Bog te blagoslovio najlepšim blagoslovom, Bog mu svaku sreću dao, nizali su se komentari.

Nakon ceremonije ustoličenja, oni su se na isti način vratili u Podgoricu.

Barikade na putevima ka Cetinju je dan ranije postavila grupa protivnika ustoličenja mitropolita, predvođena opozicionom DPS Mila Ðukanovića.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike