Novi napad na Srbe na KiM: Obijena porodična kuća u Orahovcu

11.09.2021

18:10 >> 18:21

0

Incident se dogodio juče dok se Grković sa suprugom nalazio na lekarskim pregledima i vakcinaciji van Orahovca

Novi napad na Srbe na KiM: Obijena porodična kuća u Orahovcu
Copyright Orahovac, Profimedia

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je da je obijena porodična kuća penzionera Nebojše Grkovića iz Orahovca.

Incident se dogodio juče dok se Grković sa suprugom nalazio na lekarskim pregledima i vakcinaciji van Orahovca, a po povratku je zatekao ispreturanu kuću i razbacane stvari.

pročitajte još

Kuća Grkovića nalazi se tik uz albanski deo Orahovca, i Grkovići, kao i njihove komšije, kako se navodi u saopštenju, više puta do sada su bili meta raznih provokacija, a sada i konkretnog incidenta.

-Ovo je drugi napad u Orahovcu za svega dva dana, što može da ukazuje da je po sredi organizovana akcija zastrašivanja srpskog življa u ovoj sredini. Ovaj incident ne sme se posmatrati izolovano, već u kontekstu pritisaka na preostale Srbe u Orahovcu da ovde nisu dobrodošli i da im se ugrožava egzistencija, kaže se u saopštenju.

S obzirom na to da na putu koji vodi ka kući Grkovića postoje sigurnosne kamere, iz Kancelarije za KiM poručuju da očekuju da počinioci u najkraćem vremenu budu otkriveni i privedeni pravdi.

Da podsetimo, kuća Mirjane Dedić (74) iz Orahovca kamenovana je prošle noći. Mirjana živi sama, a ovaj napad je uplašio sve Srbe koji žive tu.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike