Pored predsednika Vučića, prisluškivani brat Andrej i sin Danilo, policija prikupila pouzdane dokaze

22.01.2021

10:41 >> 11:25

0

U proteklom periodu pripadnici Sektora unutrašnje kontrole (SUK) saslušali su više od 50 policijskih službenika

Pored predsednika Vučića, prisluškivani brat Andrej i sin Danilo, policija prikupila pouzdane dokaze
Copyright Tanjug

Pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nezakonito su bili prisluškivani i njegov sin Danilo i rođeni brat Andrej. Policija već ima pouzdane dokaze ko je sve bio uključen u špijuniranje šefa države, pišu Novosti.

U proteklom periodu pripadnici Sektora unutrašnje kontrole (SUK) saslušali su više od 50 policijskih službenika, a osim bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, ispitan je, piše list, i bivši načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Dejan Kovačević.

pročitajte još

Navodno, on je o svemu što se dešavalo pričao kolegama iz SUK, posebno o tome kako se odvijaju tajna praćenja i prisluškivanja, kako se izdaju nalozi, šta se sve događalo za vreme njegovog rukovođenja, ali je i potencirao da za “neke stvari nije znao”.

Hrkalovićeva, je navodno, pored poligrafa, odbila da odgovara i na dodatna pitanja bivših kolega, koja se tiču njenih navodnih kontakata sa osobama iz kriminogene sredine.

Inače, tajnim praćenjima i prisluškivanjima bavi se Služba za specijalne istražne metode. Prema zvaničnim aktima to se radi uz dozvolu suda, ali je sada utvrđeno da to nije uvek bilo tako i da su na njihovoj meti u određenom trenutku bili direktno predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) saopštilo je u četvrtak da je pokrenulo predistražni postupak u vezi sa navodima o neovlašćenom prisluškivanju predsednika Vučića, a 15. decembra prošle godine poslat je zahtev MUP-u za prikupljanje potrebnih obaveštenja, koji je dopunjen 14. januara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike