Isplivali tajni dokumenti: Za Radovanom Karadžićem tragali eksperti CIA za NLO!

24.01.2021

15:01 >> 15:43

0

Autor: J.B.O.

U fajlu zavedenom u Lengliju 26. jula 2002. kao referentan NLO dokument je priča o propasti potrage za Radovanom Karadžićem

Isplivali tajni dokumenti: Za Radovanom Karadžićem tragali eksperti CIA za NLO!
Copyright Printscreen/YouTube

U objavljenim dokumentima Centralne obaveštajne agencije (CIA) o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) u SAD našla se potraga za nekadašnjim liderom bosanskih Srba Radovanom Karadžićem u bosanskim šumama 2002.

Agencija iz Lenglija je 12. januara novinaru Džonu Grinvaldu ustupila na hiljade deklasifikovanih podataka o NLO i navodnom vanzemaljskom uplitanju u događaje na planeti Zemlji, a među njima je i “Bosanski izveštaj“ saradnika Gojka Berića, inače predstavljenog kao novinara “Oslobođenja“, pišu Novosti.

U fajlu zavedenom u Lengliju 26. jula 2002. kao referentan NLO dokument je priča o propasti potrage za Radovanom Karadžićem u kojem CIA uzima članak Gojka Berića “Crni šešir beli golub“ kao izvor.

Da li je sarajevski novinar “službeni informator“ agencije nije do kraja jasno. Međutim, da se naslutiti da je isti članak u CIA zaveden i pod drugim registrom.

Izveštaj iz Bosne krivi lošu koordinaciju obaveštajaca na terenu u akciji potrage za liderom RS, ali i “odaje priznanje Karadžiću koji je uspeo da zavara čak i stručnjake za NLO iz Beča“.

U “bosanskom papiru“, između ostalog, piše:

– Ljudi iz Pentagona su na gubitku… Oni za koje se obično kaže da ‘redovno komuniciraju sa vanzemaljskim bićima i za koje na našoj planeti ne postoje tajne’, donedavno su pomno pratili Karadžića putem uređaja ugrađenih negde u okolini Beča, ali iz njegovih lociranih skloništa više nema signala. Navodno je Karadžić isključio struju, presekao telefonske linije i bacio svoj mobilni telefon u jamu…

Novinar ne krije bes jer Karadžić nije priveden pravdi, pa navodi:

– Američki komandosi otkrili su i uhvatili bivšeg narko-kralja Norijegu usred panamske džungle, ali izgleda da ne mogu da se snađu u bosanskim šumama.

Dramatičan ton neobičnom dokumentu koji se sada može pronaći na portalu o NLO misterijama “Crni trezor“ (Black vault) Džona Grinvalda, daje zapažanje “informatora“:

– …šef srpske policije tvrdi da Karadžić nije u Srbiji, dok je šef crnogorske policije rekao da nije u Crnoj Gori. Otišao je i to je to! Ipak, pre neki dan su ga gotovo uhvatili. Govorilo se da je bilo pucnjave, bilo je mrtvih i ranjenih, ali Karadžić je izbegao poteru. Podgorički dnevnik Dan tvrdio je da je treća linija Karadžićeve odbrane ubila 10 britanskih vojnika specijalnih jedinica. Nema nijednog svedoka događaja…

Počitajte još:

Američki novinar Džon Grinvald ovu poslednju turu poverljivih dokumenata dobio je posle 10.000 zvaničnih zahteva Stejt departmentu, u kojima se poziva na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja. Mnogi deklasifikovani izveštaji su nepregledni i flomasterom iscrtani PDF dokumenti i uglavnom posredno govore o NLO. Izostavljena su imena osoblja CIA koja su bavila klasifikacijom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike