Predsednik poručio iz Pariza: Imaćemo ugovore za 11 miliona vakcina, metro za šest ili sedam godina

31.01.2021

20:04 >> 20:29

0

Autor: M. I.

Vučić je rekao da je sutrašnji sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom veoma važan

Predsednik poručio iz Pariza: Imaćemo ugovore za 11 miliona vakcina, metro za šest ili sedam godina
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Pariza i govorio o svim aktuelnim temama.

Na samom početku razgvora Vučić je rekao šta je to važno što se tiče sutrašnjeg sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

– Ovo mi je 11 susret s predsednikom Makronom. Reč je, ne samo o jednom od najvažnijih svetskih lidera, već i o prijatelju Srbije. Sutra je ključna tema, pod jedan Kosovo i Metohija – kazao je Vučić.

pročitajte još:

– Ono što više nije priča, već stvarnost koja će se dogoditi, je izgradnja metroa u Beogradu. Time će Beograd dobiti dodatnu prednost ili se izjednačiti sa važnim evropskim centrima! Pokušaćemo to da završimo do kraja 2027. ili 2028. godine. Sutra ćemo pričati detaljnije i više o tome. Finansiranje je sređeno. Trebalo bi da beograđani izaberu vagone – dodao je Vučić.

Ugovori za 11 miliona vakcina

Predsednik Srbije je zatim pričao i o vakcinama.

– Izvinjavam se ljudima što sam bio onako odeven, nisam mislio da će to ići na televiziji, ali svi su to pustili. Bio sam mnogo radostan. Mi ćemo imati ugovore za 11 miliona vakcina. Koliko zemalja ima ugovore, pa nema nijednu vakcinu, a mi već vakcinišemo ljude u Srbiji. Svakoga dana bi spašavate živote. Svaka vakcina je važnija od raketa – rekao je on.

On je rekao da je radostan zbog novih pošiljki vakcina, i da smo prvi u Evropi po nivou vakcinacije, ali da ćemo morati da radimo mnogo ove godine.

– Danas sam imao duge razgovore sa premijerkom, i u četvrtak ću da podnesem izveštaj Vladi o razgovorima u Parizu. Takođe ću i da skrenem pažnju na neodgovornost pojedinih ministara i direktora javnih preduzeća koji nisu ostvarili ono što je naznačeno. Svi samo pričaju o nekakvim izborima, pustite izbore – kazao je predsednik.

“Nama odgovara mir na Kosmetu”

Vučić je pričao i o dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da Francuska želi do 2022. godine pomake po tom pitanju.

pročitajte još:

– Tamo je sada histerija oko izbora! Hvala Srbima na uzdržanoj reakciji, koja je bila verbalna, a ne fizička! Mi moramo da čuvamo mir i stabilnost, ne zato što su oni jači, nego što to nama odgovara! – rekao je Vučić.

Metro za šest ili sedam godina

– Izgradnja metroa više nije izborna priča, i time će prestonica dobiti dodatne prednosti i izjednačiće se sa mnogim evropskim centrima. Mi ćemo pokušati da završimo sve do 2027. ili 2028. godine – rekao je Vučić, i istakao da je finansiranje izgradnje rešeno, i da neće biti problema sa dugom.

“Beograd postao srpski grad i srpska prestonica”

Predsednik Srbije je komentarisao i spomenik Stefanu Nemanji.

– Ono što mi neće oprostiti mnogi je činjenica što je Beograd postao srpski grad i srpska prestonica, a ja sam na to ponosan, kao što ću da se ponosim i svim onim što ćemo da uradimo, ali ništa nećemo uraditi ako ne budemo ubrzali rad. Nema više slobodnih vikenda, nema više spavanja, ako hoćete da spavate, idite po opozicionim medijima. Mene izbori ne zanimaju, mene zanima napredak Srbije. Ili ste tu ili ste ušli u taj voz koji donosi promene našoj zemlji, ili izađite iz tog voza i čekajte Godoa. Izborićemo se i za vakcine, ali moramo da radimo i radimo i ako nisu razumeli moju poruku, verujem da će razumeti to u narednim danima – govori je Vučić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike