Putin poručio predsedniku Vučiću: Rusija se zalaže za pronalazak "uravnoteženog rešenja" za KiM uz odobrenje SB

03.02.2021

17:21 >> 19:54

0

Ruski predsednik Vladimir Putin preneo je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se Rusija zalaže za nalazak uravnoteženog rešenja za kosovsko pitanje

Putin poručio predsedniku Vučiću: Rusija se zalaže za pronalazak "uravnoteženog rešenja" za KiM uz odobrenje SB
Copyright Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin preneo je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se Rusija zalaže za nalazak “uravnoteženog rešenja” za kosovsko pitanje, a koje treba da odobri i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, saopšteno je danas u Moskvi.

“Ruska strana potvrdila je svoj principijalan stav o nalaženju uravnoteženog rešenja koje bi trebalo da odobri Savet bezbednosti UN”, navodi se u saopštenju Kremlja, objavljenom nakon telefonskog razgovora dvojice lidera.

Kako se dodaje, Vučić je obavestio Putina o svojoj proceni situacije u vezi sa rešenjem kosovskog pitanja, u skladu sa kontaktima koje je imao sa stranim partnerima, prenosi TAS.

U saopštenju Kremlja napominje se da Srbija može da računa na podršku Rusije u rešavanju ovog, kao i drugih ključnih pitanja.

Nakon telefonskog razgovora dvojice predsednika, Kremlj je saopštio da su se lideri dve zemlje fokusirali na napore u borbi protiv pandemije i dodatne isporuke Srbiji ruske vakcine “sputnjik v”.

Pročitajte još:

“(Dvojica predsednika) usredsredila su se na suzbijanje pandemije koronavirusa, uz naglasak na širu saradnju na polju vakcinacije, što uključuje dodatne isporuke ruske vakcine ‘sputnjik v‘ Srbiji”, navodi se u saopštenju Kremlja.

Kako se dodaje, lideri dve zemlje “nastavljaju da dele stavove o hitnim bilateralnim i međunarodnim pitanjima”, prenosi TAS.

Kremlj navodi da su Vučić i Putin pozitivno ocenili obostrano korisnu rusko-srpsku saradnju i ukazali na uspešnu primenu velikih zajedničkih projekata u energetskom, transportnom i visokotehnološkom sektoru.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike