Srpska lista na izborima na KiM osvojila ubedljivu većinu i svih 10 poslaničkih mandata

14.02.2021

20:45 >> 21:11

0

Rakić je zahvalio i aktivistima Srpske liste koji su, kako je dodao stigli do svake kuće i svakog stana i razgovarali sa biračima o važnosti izbora

Srpska lista na izborima na KiM osvojila ubedljivu većinu i svih 10 poslaničkih mandata
Copyright printscreen

Srpska lista osvojila je na vanrednim parlamentarnim izborima svih 10 poslaničkih mesta predviđenih za srpsku zajednicu na Kosovu.

Predsednik srpske liste Goran Rakić saopštio je na konferenciji za medije da je Srpska lista na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima osvojila ubedljivu većinu i svih 10 poslaničkih mandata, koliko e predviđeno za srpsku zajednicu na Kosovu.

pročitajte još

“Ovi izbori su zbog pandemije održani u posebnim okolnostima, zbog pandemije i zbog sijaset trikova kojima je Priptina želela da umanji snagu srpskog naroda i snagu Srpske liste da se u institucijama u Prištini bori za svoj narod. Jedinstvom i slogom smo osujetili te njihove namere. Želim da zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije i Direktoru kancelarije za KiM Petru Petkoviću”, rekao je Rakić.

On je uputio i pozdrave potpredsedniku Srpske liste Milanu Radojičiću i zahvalio mu na pordšci.

-Hvala ti što si nam pružio nesebičnu podršku iako danas nisi ovde fizički sa nama, poručio je Rakić.

Rakić je zahvalio i aktivistima Srpske liste koji su, kako je dodao stigli do svake kuće i svakog stana i razgovarali sa biračima o važnosti izbora.

-Najveću zahvalnost upućujem našim građanima, jer je ovo pobeda srpskog jedinstva i srpske sloge i dokaz da želimo da ostanemo svoji na svome, rekao je Rakić.

Rakić je pročitao i preliminarne podatke izbora i potvrdio da je Srpska lista odnela ubedljivu pobedu i osvojila svih 10 mandata.

Kako je protekao izborni dan, možete da pogledate u posebnoj vesti OVDE.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike